18 aprilie 2024

ION OSMAN, ÎNHĂŢAT! Evadatul din Penitenciarul Găeşti, CAPTURAT în Castellon, Spania!

crimmi1EVADAT DEPISTAT ÎN SPANIA, ÎN URMA COOPERĂRII POLIȚIENEȘTI INTERNAȚIONALE

În urma schimbului de informații prin intermediul Biroului Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române, un evadat din România a fost depistat în Spania.

La data de 1 iulie a.c., în urma schimbului de date și informații de interes polițienesc între Poliția Română și autoritățile spaniole, în orașul Castellon, a fost depistat un bărbat, urmărit la nivel internațional.

Acesta a fost deținut în Penitenciarul Găești și a beneficiat de o învoire de 24 de ore, la data de 23 februarie a.c., dar nu s-a mai prezentat la unitatea penitenciar.

evadatgAvând în vedere faptul că au fost obținute date cu privire la părăsirea teritoriului național de cel în cauză, la data de 4 iunie a.c., pe numele lui a fost emis un mandat european de arestare.

Astfel, Biroul SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, a introdus în Sistemul de Informații Schengen o semnalare pentru reținerea, arestare și predarea către România a persoanei evadate.

În cauză, urmează ca autoritățile judiciare spaniole să dispună cu privire la predarea către România a acestuia.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial