17 aprilie 2024
Investiţie de mare folos! Spitalul Judeţean Târgovişte are staţie proprie de producere a oxigenului

Investiţie de mare folos! Spitalul Judeţean Târgovişte are staţie proprie de producere a oxigenului

spjudDupă mai mulți ani de probleme și tergiversări, în sfârșit, Spitalul Județean de Urgență Târgoviște are o stație proprie de producere a oxigenului. Zilele trecute, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, împreună cu cea a Spitalului Județean de Urgențe și cu reprezentanții Companiei Naționale de Investiții a realizat recepția finală a stației de oxigen care va deservi unitatea spitalicească dâmbovițeană.

Stația de producere a oxigenului are o valoare de 3,17 milioane lei și este realizată cu fonduri de la Compania Națională de Investiții. Pentru amplasarea echipamentelor stației de producere a oxigenului a fost necesară construirea de la zero a unei clădiri cu o suprafață de 118,40 metri pătrați, suprafață desfășurată de 118,40 metri pătrați și suprafață utilă totală de 102 metri pătrați, cu regim de înălțime P, categoria de importanță C, clasa de importanță I.

Necesitatea și oportunitatea acestei investiții sunt evidente, dat fiind faptul că înainte de realizarea acestei investiții Spitalul Județean de Urgență cheltuia sume importante pentru cumpărarea oxigenului necesar pacienților. O dată cu implementarea investiției cheltuielile spitalului vor fi reduse considerabil, unitatea medicală beneficiind de o instalație proprie de producere a oxigenului, lucru care va duce automat și la creșterea calitativă a serviciilor medicale.

Stația va produce oxigen medicinal ce va fi distribuit către secțiile Spitalului Județean de Urgență Târgoviște din locația centrală, prin instalația de distribuție existentă, asigurând astfel oxigenul medicinal necesar celor 890 de pacienți din cele 25 de secții și compartimente ale spitalului.

„Am reușit săptămâna trecută, împreună cu reprezentanții Companiei Naționale de Investiții, să facem recepția la stația de oxigen a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. Este un obiectiv care a fost finanțat de către Compania Națională de Investiții și cred că am rezolvat o problemă legată de funcționarea Spitalului Județean de Urgență”, a anunțat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea.

sursa – Dambovita24.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial