19 aprilie 2024

Intrare gratuită la muzeele din județul Dâmbovița, de 1 iunie

 muzeu-ist1 IUNIE – Acces gratuit și activități în aer liber pentru copii în cadrul

 Complexului Național Muzeal Curtea Domnească Târgoviște

 

Ce poate fi mai frumos decât timpul petrecut împreună cu copii noștri?  Și care ar fi tărâmul poveștilor vii și pline de candoare dacă nu Curtea Domnească?! Doar i-a văzut crescând aici pe Vlad Țepeș și pe fiii și fiicele atâtor voievozi de-a lungul secolelor. Tocmai de aceea, Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Complexul Național Muzeal “Curtea Domnească” Târgoviște vă invită să vă bucurați de Ziua Copilului în cadrul muzeelor din Târgoviște și nu numai.

Așadar, în data de 1 Iunie, copiii vor putea vizita gratuit  toate muzeele și casele memoriale din cadrul Complexului Național Muzeal “Curtea Domnească” Târgoviște, iar însoţitorii adulți vor achita o taxă de vizitare redusă cu 50%.

Totodată, în cadrul Ansamblului Monumental “Curtea Domnească”, între orele 10:00 – 14:00, copiii pot participa, gratuit, la workshop-ul „Culorile Unirii”, alături de scriitorul Vasile Lupaşc şi graficianul Cristian Stanciu, în timp ce părinţii sunt invitați la mişcare în aer liber, coordonaţi de energica instructoare de fitness și aerobic, Alice Șotreanu.

În Târgoviște, pe lângă monumentele Ansamblului Monumental “Curtea Domnească” și Muzeul Tiparului și al Cărții Vechi Românești, vizitatorii pot alege, Muzeul de Istorie, Muzeul de Artă, Muzeul Scriitorilor Dâmbovițeni, Muzeul Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic, dar și Muzeul “Vasile Blendea”, Casa Atelier “Gheorghe Petrașcu“, Expoziția “Metamorfozele unui loc al Memoriei” (Școala de Ofițeri “Ferdinand I”și locul procesului și execuției Elenei și lui Nicolae Ceaușescu).

La Potlogi, Ansamblul Brâncovenesc al Curții domnești de la Potlogi vă întâmpină cu poveștile familiei lui Constantin Brâncoveanu, care, așa după cum se știe, a avut 11 copii, şapte domnițe și patru prinți, celui întâi născut, numit tot Constantin, prezumtivul urmaș la tron, fiindu-i hărăzit tocmai domeniul de la Potlogi.

De asemenea, Muzeul de Etnografie şi Folclor din Pucioasa, Casa Atelier “Gabriel Popescu” din Vulcana Pandele și Muzeul Etnografic “Prof. Dumitru Ulieru” din Pietroșița, vă întâmpină cu mare bucurie.

Pentru iubitorii muntelui, Peștera Ialomiței din Munții Bucegi este cea mai adecvată alegere.

Programul de vizitare al Ansamblului Monumental “Curtea Domnească” este cuprins în intervalul orar 9:00-18:30, iar al celorlalte muzee între  orele 9:00 și 17:00.

Vă așteptăm cu drag!

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial