25 aprilie 2024

Întâlnire cu ghinion! 184 de dâmboviţeni au păţit asta!

spodAproape 40 de polițiștii rutieri, sprijiniți de colegii de la ordine publică, au acţionat pe principalele artere din judeţ, în vederea prevenirii evenimentelor rutiere, depistării celor care comit abateri la regimul rutier, precum şi pentru asigurarea fluenţei traficului.

Au fost monitorizate, cu prioritate, sectoarele de drumuri naţionale, cu valori ridicate de trafic, fiind folosite 14 aparate de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, amplasate în „cascadă”.

În cadrul acţiunilor, au fost constatate 3 infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice şi aplicate 328 de sancţiuni contravenţionale.

Valoarea totală a amenzilor se ridică la peste 60000 de lei.

184 de conducători auto au fost sancţionaţi pentru exces de viteză, în cazul a patru dintre aceştia dispunându-se şi măsura reţinerii permisului de conducere.

Totodată, poliţiştii au reţinut 22 de permise de conducere şi retras 10 certificate de înmatriculare.

Reamintim şoferilor că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum sunt principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Poliţia dâmboviţeană recomandă celor aflaţi la volan să respecte regulile de circulaţie şi să adopte un comportament preventiv.

De asemenea, este necesar ca şoferii să adapteze viteza la condiţiile meteo-rutiere, să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţă şi să sporească atenţia atunci când circulă în coloană sau vizibilitatea este redusă.

Poliţiştii rutieri vor continua să fie prezenţi la datorie şi pe durata weekend-ului iar orice încălcare a legii va fi sancţionată cu promptitudine.

În perioada 23-26 iunie a.c., aproape 160 de poliţişti dâmboviţeni au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, efectuând 40 de filtre, razii şi controale.

În urma acţiunilor desfăşurate, au fost constatate 12 infracţiuni, 7 dintre acestea fiind în flagrant delict.

De asemenea, au fost aplicate  406 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 62 000 de lei.

Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 56 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991 şi 13 amenzi  la  Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 325, dintre care 10 pentru consum de alcool şi 96 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 17 permise de conducere şi au retras 11 certificate de înmatriculare.

  

               

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial