Inspectorii ITM Dâmboviţa, campanie despre ucenicia la locul de muncă | TargovisteNEWS

Inspectorii ITM Dâmboviţa, campanie despre ucenicia la locul de muncă

uceniciCOMUNICAT DE PRESĂ

CAMPANIE INFORMARE UCENICIA LA LOCUL DE MUNCĂ

În cadrul Campaniei de informare și conștientizare privind respectarea legislației referitoare la ucenicia la locul de muncă, efectuarea stagiului pentru absolvenții de învățământ superior și internshipul Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița a organizat sesiuni de informare și conștientizare atât a persoanelor juridice cât și a persoanelor fizice în ceea ce privește dezvoltarea carierei și a procesului de formare profesională la locul de muncă prin următoarele forme de angajare : contract individual de muncă, inclusiv contract de ucenicie, contract de stagiu anexă la contractul individual de muncă sau de a utiliza interni în baza contractului de internship, pentru a-și asigura forță de muncă, calificată.

La aceste întâlniri au participat persoane fizice și angajatori din domeniile : confecții textile, servicii medicale, activități de exploatări forestiere.

Acțiunile de informare au vizat : punerea în aplicare a legislației specifice; încheierea, executarea, modificarea, suspendarea, încetarea contractelor de ucenicie și de stagiu- anexă la contractul individual de muncă, precum și sancțiunile care se aplică în cazul nerespectării prevederilor legale.

Inspector şef

Marius Lixandru

Life-Style

”Povestea iei”, la Curtea Domnească din Târgoviște

Expoziţia etnografică ”Povestea iei”   Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște invită publicul să descopere ”Povestea iei”, expoziţie etnografică organizată la Muzeul de Artă, str. Calea Domnească, nr. 185, care va fi deschisă publicului miercuri, 24 iunie 2020, ora 14:00. ”În anul 2013, în data de 24 iunie, odată cu sărbătoarea [...]