25 aprilie 2024

Inspectorii ITM Dâmboviţa au dat amenzi de 100 de mii de lei patronilor care foloseau munca la negru!

varf4COMUNICAT DE PRESĂ

ACTIVITATE MARTIE 2017

În cursul lunii martie 2017 I.T.M. Dâmbovița a efectuat 108 controale în domeniul relațiilor de muncă și 121 de controale în domeniul securității şi sănătății în muncă.

În domeniul relațiilor de muncă au fost sancționați 20 de angajatori cu avertismente și amenzi în valoare de 112000 de lei pentru următoarele neconformități: nerespectarea repausului săptămânal, nerespectarea termenelor de transmitere a Registrului de evidență a salariaților (Revisal), neîndeplinirea măsurilor dispuse în controalele anterioare.

Munca nedeclarată a fost identificată în domeniile: comerț legume, coafor, service și spălătorie auto . 7 angajatori au fost sancționați pentru primirea la muncă a 18 persoane fără întocmirea contractelor individuale de muncă. Amenzile aplicate au fost în valoare de 100.000 de lei și un angajator care a primit la muncă mai mult de 5 persoane fără forme legale de angajare a fost trimis către organele de cercetare penală.

Acțiunile întreprinse de I.T.M. Dâmbovița se desfășoară în concordanță cu Programul de Guvernare 2017 – 2020 care prevede măsuri de combatere a muncii fără forme legale prin derularea de campanii de conștientizare, prin controale tematice și prin organizarea unui cadru instituțional” adecvat.

Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă a avut ca rezultate: 121 de controale efectuate, 232 de neconformități constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 117 angajatori sancționați, 9 amenzi contravenţionale totalizând 32.000 de lei.

Inspector şef

Marius Lixandru

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial