29 martie 2024

Înscrierea copiilor la grădiniţă sau la clasa pregătitoare se va face online

gradiÎnscrierea copiilor la grădiniţă sau la clasa pregătitoare se va face online, iar calendarul va fi publicat luni, a anunţat ministrul Educaţiei, Monica Anisie, duminică seară, la un post de televiziune.

Anisie a precizat că evaluarea psihosomatică a elevilor care se înscriu în clasa pregătitoare va fi înlocuită cu o declaraţie pe propria răspundere a părinţilor.

“Ministerul Educaţiei va publica, luni, pentru grădiniţe, calendarul de reînscriere sau înscriere, iar pentru clasa pregătitoare noul calendar, în aşa fel încât să dăm posibilitatea părinţilor să realizeze înscrierea fie la clasa pregătitoare, fie la grădiniţă. Avem o noutate, la clasa pregătitoare, de fapt noutatea este atât la grădiniţă, cât şi la clasa pregătitoare, că înscrierea se va face online, iar pentru clasa pregătitoare am revizuit calendarul şi am anunţat deja că evaluarea psihosomatică a copiilor va fi înlocuită cu o declaraţie pe propria răspundere a părinţilor sau tutorilor legali şi o fişă completată de grădiniţa pe care a frecventat-o elevul”, a declarat Monica Anisie.

Ea a precizat că luni va avea loc o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali în cadrul căreia vor fi stabilite toate procedurile.

“Avem la ora 9, o videoconferinţă cu toţi inspectorii şcolari generali şi vom stabili toate procedurile în aşa fel încât să venim în întâmpinarea părinţilor, în sprijinul acestora, pentru a transmite cât mai uşor aceste fişe de înscriere sau reînscriere”, a explicat ministrul Educaţiei“, potrivit Agerpres.

Anisie a mai spus că, în principiu, după reînceperea şcolilor, cei mici vor purta măşti în clasă, însă o decizie finală va fi luată de Ministerul Sănătăţii.

De asemenea, ministrul Educației a dat asigurări că examenul de Evaluare Naţională va începe pe 15 iunie, iar cel de Bacalaureat pe 22 iunie, aşa cu s-a decis deja.

Iar elevii diagnosticaţi cu noul virus pot susţine aceste examene, izolaţi, în condiţii de siguranţă, chiar şi în spital.

Sursa: Stirile ProTV/Agerpres

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial