20 aprilie 2024

ÎNGRIJORARE la Direcţia de Sănătate publică Dâmboviţa! Se întâmplă din nou!

gripaCOMUNICAT DE PRESA

In perioada de monitorizare 1-7 februarie 2016, s-a primit de la Sectia de boli infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta Targoviste, un numar de 7 probe de exudat nazofaringian, in vederea stabilirii diagnosticului de laborator pentru 7 pacienti suspicionati cu gripa. Probele au fost trimise la Institutul Cantacuzino, iar din aceste probe, doua cazuri au fost confirmate cu virus gripal sezonier AH1N1, un caz infirmat, iar patru sunt inca in lucru.

Cele doua confirmari au fost pentru doi bolnavi din mediul rural, cu varste de 48 si 54 de ani, unul dintre pacienti fiind transferat intr-o unitate medicala din Bucuresti.

Numarul imbolnavirilor prin afectiuni respiratorii ramane in limitele prognozate pentru aceasta perioada si mai mici decat cele din acelasi interval al anului 2015. Daca in anul precedent aveam 181 de cazuri internate, dintr-un total de 1979 de viroze respiratorii, in acest an au fost internate 33 de cazuri din cele 1524 de afectiuni respiratorii diagnosticate.

Pentru prevenirea acestor tipuri de imbolnaviri, Directia de Sanatate Publica Dambovita recomanda in continuare sa se respecte regulile de igiena personala si colectiva, sa se evite contactul cu persoanele bolnave si prezentarea la medicul de familie la primele semne de boala.

DIRECTOR EXECUTIV, PURTATOR DE CUVANT,

Dr. Sorin STOICA Cons. Marinela POPA

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial