25 aprilie 2024

Informații actualizate despre situația traficului, pe www.politiaromana.ro/ro/info-trafic

ploaieÎn contextul fenomenelor meteorologice prognozate pentru aceste zile, polițiștii le recomandă conducătorilor auto să circule cu prudență, să adapteze permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și să nu se angajeze în efectuarea de manevre riscante.

Înainte de a porni la drum, interesați-vă cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgeţi şi despre avertizările meteo. Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe site-ul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic.

Pe timpul călătoriei cu autovehiculul, circulați cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, măriți distanţa de siguranţă în mers şi nu vă angajați în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

Mare atenție la pietoni!

Pe timp de ploaie abundentă, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi ziua, pentru toate categoriile de drum, precum şi a celor de ceaţă, în cazul apariţiei acestui fenomen. Atunci când vizibilitatea în oglinzile retrovizoare ale autovehiculului este redusă, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers.

De asemenea, atunci când partea carosabilă este acoperită cu apă, distanţele sunt mai greu de apreciat. Aşadar, menţineţi o distanţă mai mare între maşina dumneavoastră şi cea din faţă!

Pentru a evita acvaplanarea sau derapajele necontrolate, nu acționați brusc mecanismul de direcţie şi sistemul de frânare al autoturismului.

Fiți atenți în special la ieşirile din tronsoanele împădurite şi din sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare.

Nu opriți și nu staționați în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic i-ar putea rupe.

Dacă traficul este aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea de coloanei de autovehicule, mai ales dacă nu aveți o vizibilitate bună.

Asigurați-vă că instalația de climatizare a autovehiculului funcționează în parametrii optimi. Pe timpul deplasării, atât parbrizul cât și geamurile laterale ale autovehiculului trebuie menținute curate pentru o mai bună vizibilitate.

În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.

Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să se realizeze prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către ceilalți participanți la trafic!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial