19 aprilie 2024

Începând din primăvară, Târgoviştea va avea autobuze ultramoderne

autobuz1“Finantarea europeana pentru proiectul de modernizare a sistemului de transport public din municipiul Targoviste a intrat in etapa finala!

Astfel, la finalul saptamanii trecute, a fost parcursa cu succes si etapa vizitei in teren (vizita realizata de catre reprezentantii ADR Sud Muntenia) si s-a trecut la faza de precontractare, ultima inaintea semnarii efective a documentului de finantare.
Reamintim ca administratia locala targovisteana a finalizat licitatia de achizitie a celor 28 de autobuze, reprezentand prima etapa a procesului de modernizare a transportului public local din orasul nostru.
Astfel, modelul Mercedes-Benz Citaro Hybrid, votat autobuzul anului 2019, reprezinta noul vehicul care, incepand de anul viitor, va oferi targovistenilor conditii excelente de transport.
Semnarea efectiva a contractului de furnizare dintre Primaria Targoviste si Mercedes – Benz Romania se va realiza imediat dupa semnarea contractului de finantare in cadrul proiectului “Imbunatatirea transportului public urban prin achizitionarea de vehicule ecologice, construirea infrastructurii necesare transportului, modernizarea si reabilitarea infrastructurii rutiere pe coridoarele deservite de transport public in Municipiul Targoviste”.
Mentionez ca proiectul, care este finantat din fonduri europene in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020, are o valoare de peste 25 de milioane de euro si are in vedere modernizarea fundamentala a transportului public in comun targovistean, nu numai prin achizitionarea de vehicule ecologice, dar si prin construirea infrastructurii necesare, modernizarea si reabilitarea infrastructurii rutiere pe coridoarele deservite de transportul public in municipiul Targoviste.
Concret, vor fi achizitionate autobuzele amintite, vor fi realizate 28 de statii de calatori de traseu, 3 statii de capat de traseu, un depou pe strada Calea Ialomitei si vor fi reabilitate strazi in lungime de 5,4 km (bulevardele Mircea cel Batran si Regele Carol, strazile Lt. Stancu Ion, Garii, Mihai Bravu, Nicolae Radian, precum si pasajul peste calea ferata pe DN 72).
Toate statiile si mijloacele de transport vor fi monitorizate video, vor avea sisteme de informare pe baza de panouri in tehnologie LED, va fi implementat in plus si un sistem de management flota, cu aplicatii multiple.
Cele 3 statii de capat de traseu vor fi prevazute cu sala de asteptare, info point, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilitati, o camera mama si copilul, sistem de ticketing, cel putin 30 de locuri de parcare, inclusiv pentru taxi si persoane cu dizabilitati.
In afara confortului deosebit pe care noul sistem de transport public local il va oferi targovistenilor, costurile de operare vor scadea la 1/3 din cele actuale, iar emisiile de dioxid de carbon vor fi drastic reduse.
Aceste avantaje vor determina posibilitatea acordarii unor gratuitati la transportul in comun cat mai multor categorii de oameni, dar si un tarif foarte rezonabil pentru acest serviciu.
Semnarea efectiva a contractului de finantare se va realiza pana la sfarsitul acestui an, iar primul lot de autobuze va intra in dotarea administratiei locale targovistene in primavara anului viitor”, a anuntat primarul din Targoviste, Cristian Stan.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial