Încep protestele la Târgovişte! “Stopaţi demolarea COS Târgovişte!” | TargovisteNEWS

Încep protestele la Târgovişte! “Stopaţi demolarea COS Târgovişte!”

protest-costComunicat

Incepand cu 24 ianuarie 2018, Sindicatul Valahia va relua actiunile publice de protest, atat in fata COS Targoviste cat si in fata Guvernului Romaniei, in incercarea de a determina clasa politica sa grabeasca gasirea unei solutii, care sa stopeze demolarea COS Targoviste .

Reamintim celor care poate ca au uitat, faptul ca incepand cu anul 2013, conducerea COS Targoviste a cerut declansarea procedurii insolventei, si nici dupa 5 ani nu exista program de reorganizare iar statul roman nu a incasat dimic din creantele datorate de grupul Mechel .

Politicienii ne-au promis sprijin in modificarea cadrului legislativ existent si gasirea unei solutii de recuperare rapida a creantelor datorate statului in astfel de situatii precum si de salvare a unitatilor economice de importanta strategica pentru Romania, si le cerem imperativ ,, sa se grabeasca ” , pentru ca incepand cu ianuarie 2018, ,,administrarea speciala” a COS Targoviste, incepe demolarea Forjei de Blocuri si Bare ( FBB ) .

Acesta este Bilantul ,, reorganizarii ” COS Targoviste :

Otelaria electrica nr. 1 ( OE 1) demolata in 2015;

Striper Anexa OE 2 demolata in 2015;

Laminorul degrosisor (LDS) demolat in 2015 2016;

Fabrica de var demolate 3 cuptoare din cele 4 , incepand cu 2012;

Tragatoria de bare descompletata partial;

Forja de blocuri si bare (FBB) descompletata total, DIN 8 IANUARIE 2018 INCEPE DEMOLAREA ACESTEI SECTII !

Fabrica de hirogen demolata in 2012;

Fabrica de dolomita dezafectata;

Sectia reconditionare lingotiere ( HCL) dezafectata ;

Depozitul de pacura demolat in 2012;

Sector pregatire OE 2 demolat in 2012;

Turnatoria mixta dezafectata in 2013;

La toate acestea se adauga incalcarea permanenta a legislatiei muncii, a legislatiei mediului precum si o salarizare a majoritatii lucratorilor cu minimul salariului la nivel national .

Presedintele Sindicatului Valahia

Dragodanescu Nicolae

Life-Style

CHINDIA 35 – La mulți ani, montaniarzi dâmbovițeni aflați sub culorile Chindiei!

La 15 decembrie 1983, câțiva pasionați de turism, majoritatea ghizi ai Agenției B.T.T. Dâmbovița, au înființat Clubul de Turism “Sfinx”. Sub acest nume, au fost efectuate câteva acțiuni în zona montană (repararea „Podului lui Baltag”, Revelion) sau în cadrul unor concursuri culturale (Liră Carpatină – Curtea de Argeș). În luna ianuarie 1984 clubul a primit [...]