Încep protestele la Târgovişte! “Stopaţi demolarea COS Târgovişte!” | TargovisteNEWS

Încep protestele la Târgovişte! “Stopaţi demolarea COS Târgovişte!”

protest-costComunicat

Incepand cu 24 ianuarie 2018, Sindicatul Valahia va relua actiunile publice de protest, atat in fata COS Targoviste cat si in fata Guvernului Romaniei, in incercarea de a determina clasa politica sa grabeasca gasirea unei solutii, care sa stopeze demolarea COS Targoviste .

Reamintim celor care poate ca au uitat, faptul ca incepand cu anul 2013, conducerea COS Targoviste a cerut declansarea procedurii insolventei, si nici dupa 5 ani nu exista program de reorganizare iar statul roman nu a incasat dimic din creantele datorate de grupul Mechel .

Politicienii ne-au promis sprijin in modificarea cadrului legislativ existent si gasirea unei solutii de recuperare rapida a creantelor datorate statului in astfel de situatii precum si de salvare a unitatilor economice de importanta strategica pentru Romania, si le cerem imperativ ,, sa se grabeasca ” , pentru ca incepand cu ianuarie 2018, ,,administrarea speciala” a COS Targoviste, incepe demolarea Forjei de Blocuri si Bare ( FBB ) .

Acesta este Bilantul ,, reorganizarii ” COS Targoviste :

Otelaria electrica nr. 1 ( OE 1) demolata in 2015;

Striper Anexa OE 2 demolata in 2015;

Laminorul degrosisor (LDS) demolat in 2015 2016;

Fabrica de var demolate 3 cuptoare din cele 4 , incepand cu 2012;

Tragatoria de bare descompletata partial;

Forja de blocuri si bare (FBB) descompletata total, DIN 8 IANUARIE 2018 INCEPE DEMOLAREA ACESTEI SECTII !

Fabrica de hirogen demolata in 2012;

Fabrica de dolomita dezafectata;

Sectia reconditionare lingotiere ( HCL) dezafectata ;

Depozitul de pacura demolat in 2012;

Sector pregatire OE 2 demolat in 2012;

Turnatoria mixta dezafectata in 2013;

La toate acestea se adauga incalcarea permanenta a legislatiei muncii, a legislatiei mediului precum si o salarizare a majoritatii lucratorilor cu minimul salariului la nivel national .

Presedintele Sindicatului Valahia

Dragodanescu Nicolae

Life-Style

“Revelionul familiştilor”. Peste o sută de iubitori ai muntelui au luat drumul Bucegilor pentru a se detoxifia după bogatele mese de sărbătoare

La începutul fiecărui an, montaniarzii dâmbovițeni grupați în jurul Asociației Chindia Jurasic Park organizează, în parteneriat cu prietenii Asociației Ecologice Floare de Colț, o tură specială, de deschidere de poteci pe trasee clasice de iarnă, din masivul Bucegi. În week-end-ul recent încheiat, 100 de persoane cu vârste cuprinse între 3 și 70 de ani, majoritatea [...]