29 martie 2024
Înălțarea Domnului, hramul Catedralei din Târgoviște

Înălțarea Domnului, hramul Catedralei din Târgoviște

hram Joi, 25 mai 2017, cu prilejul marii sărbători a Înălțării Domnului, hramul Catedralei din Târgoviște, și a Zilei Eroilor, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, însoțit de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie în istoricul lăcaș de cult târgoviștean. Apoi, a avut loc tradiționala procesiune prin centrul orașului, de la Catedrală spre Piața Tricolorului, acolo unde este amplasat monumentul eroilor, în fața căruia a fost săvârșită slujba de pomenire pentru toți cei care și-au jertfit viața pentru credința și neamul românesc.
La aceste ceremonii, au luat parte credincioși din Municipiul Târgoviște, studenți ai Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia, elevi ai Seminarului Teologic Sf. Ioan Gură de Aur și de la școlile și liceele din oraș, precum și oficialități locale și județene.
În cuvântul său de învățătură de la Catedrală și din fața monumentului eroilor, Înaltpreasfinția Sa a reliefat importanța soteriologică a sărbătorii Înălțării Domnului, arătând că, intrând în slava Sa, de-a dreapta Tatălui, Domnul Cel Înviat din morţi continuă să fie în permanenţă alături de noi, iar prin intermediul firii Sale umane îndumnezeite revarsă către noi fluvii de har şi ne dăruieşte pilda supremă de desăvârşire. Înaltul Ierarh a evocat semnificația jertfei eroilor noștri, subliniind că ei sunt modele demne de urmat, dar şi semne de speranţă şi de încredere că neamul şi credinţa noastră vor aduce, şi de acum înainte, roade multe și bogate. Cu onestitate și dăruire, prin viața și munca noastră, contribuind la zidirea civilizației românești contemporane, fiecare din noi omagiem exemplul lor jertfelnic.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial