20 aprilie 2024
Ina Dincă mai cucereşte o distincţie: Bursa ,,YOLANDA MĂRCULESCU”

Ina Dincă mai cucereşte o distincţie: Bursa ,,YOLANDA MĂRCULESCU”

Găeşteanca Ina Elena Dincă a fost nominalizată căştigătoarea Bursei ,,YOLANDA MĂRCULESCU” pentru anul 2012. Cea care i-a oferit această distincţie a fost soprana Georgeta Stoleriu.

La festivitate, domnia sa a spus : “In memoria marelui om de spirit care a fost soprana şi pedagogul Yolanda Mărculescu, ofer pentru anul 2012 bursa ce-i poartă numele, domnişoarei Ina Elena Dincă, studentă la Master în anul I, la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.”

Ca profesoară, soprana Georgeta Stoleriu a reuşit să pregătească în cei peste 40 de ani de activitate artişti care au câştigat peste 50 de premii internaţionale, a format o şcoală de canto al cărei prestigiu este confirmat de palmaresul internaţional al fostelor sale studente, printre care Felicia Filip, Ruxandra Donose, Liliana Nichiteanu, Ileana Tonca, Aura Twarowska, Mirela Zafiri etc.

În memoria maestrei sale Yolanda Mărculescu, soprana Georgeta Stoleriu a instituit bursa anuală pe care, din 1995, o acordă celui mai bun student de la canto. Iată că anul acesta, bursa a fost cucerită de găeşteanca noastră. Îi urăm succes în continuare şi sperăm să ajungă pe marile scene ale lumii, aşa cum merită. Cu puţin timp în urmă, într-o discuţie privată cu Ina Dincă, aceasta ne mărturisea că iubeşte muzica enorm, că poate interpreta orice gen, dar că muzica lirică este viaţa ei. Spunea că este benefică sufletului şi spiritului şi că pur şi simplu o trăieşte. Acum avem convingerea că a câştigat această importantă bursă pentru că a demonstrat că este o viitoare stea a României.

Mariana Ionescu

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial