“În curând, toate stațiile și autobuzele din Târgovişte vor fi monitorizate video” | TargovisteNEWS

“În curând, toate stațiile și autobuzele din Târgovişte vor fi monitorizate video”

autobuz1Comunicat
Referitor la HG Nr. 62 / 2019 care , printre altele , angajează răspunderea contravențională personală a conducătorilor auto în cazul în care transportă pasageri peste limita numărului de locuri înscrise în certificatul de înmatriculare, în acord cu noile norme legale instituite de lege, societatea de transport Servicii Publice Municipale Targoviste a luat următoarele măsuri:
Până la suplimentare parcului auto cu cele 28 autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid, pentru a evita să transportăm pasageri în picioare pe traseele exterioare dar sa nu fim nevoiți să-i lăsăm în stație în astfel de situații, societatea va avea permanent două mijloace de transport echipate de iarnă și pregătite sa preia pasagerii în astfel de situații.
Pentru a interveni în mod eficient și cu întârzieri minime, toti conducatorii auto aflati in traseele exterioare vor informa telefonic deândată conducerea societății , cand există indicii clare ca sunt/vor fi pasageri peste limita locurilor pe scaune, pentru a fi trimis încă un mijloc de transport pentru a prelua toți pasagerii din stații. În situația în care opresc în stație și sunt călători de urcat peste limita locurilor de pe scaune, îi vor prelua pe pe toți, vor anunța telefonic situația la dispecerat și se va staționa în stație păna când sosește următorul mijloc de transport pregătit să intervină.
Amenzile dispuse conducătorilor auto in astfel de situații potrivit HG Nr. 62 / 2019 , sunt foarte mari ( 9 000 – 12 000 lei ), maximul ajungând la aproape de șase ori valoare salariului minim din Romania, si considerăm că trebuie să fie redimensionate ținând cont de această realitate.
SPM Tgv. este în măsură să preia și alte trasee exterioare, să asigure serviciul de transport în siguranță, cu mijloace de transport echipate pentru iarnă și cu respectarea strictă a programului, pentru ca toți cei care folosesc transportul în comun asigurat de SPM Târgoviste și în special salariații care cumpără abonamente, să ajunga în siguranța și fară intârziere la locul de muncă.
În curănd toate stațiile și mijloacele de transport vor fi monitorizate video, vor avea sisteme de informare pe baza de panouri în tehnologie LED, va fi implementat în plus si un sistem de management flotă, cu aplicatii multiple iar cele 3 stații de capăt de traseu vor fi prevazute cu sală de asteptare, punct de ingormare, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilitati, o cameră pentru servicii mama si copilul , sistem de ticketing, cel putin 30 de locuri de parcare, inclusiv pentru taxi si persoane cu dizabilitati.

Presedinte Sindicatul Valahia
Dragodănescu Nicolae

Life-Style

”Povestea iei”, la Curtea Domnească din Târgoviște

Expoziţia etnografică ”Povestea iei”   Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște invită publicul să descopere ”Povestea iei”, expoziţie etnografică organizată la Muzeul de Artă, str. Calea Domnească, nr. 185, care va fi deschisă publicului miercuri, 24 iunie 2020, ora 14:00. ”În anul 2013, în data de 24 iunie, odată cu sărbătoarea [...]