Imagini superbe! Paştele cailor, la Târgovişte | TargovisteNEWS

Imagini superbe! Paştele cailor, la Târgovişte

pastec3A fost sarbatoare mare in comunitatea bulgarilor din Targoviste! Sute de oameni din tara, dar si din afara granitelor au venit sa se bucure de Pastele cailor, sau Tudorita, o traditie pastrata cu sfintenie de zeci de ani, in Vechea Capitala de Scaun a Tarii Romanesti.

pastecCei mai frumosi si mai puternici cai au fost scosi de stapanii lor in fata oasptetilor veniti special sa ii admire.

pastec4Iar turistii nu au plecat dezamagiti, armasarii si iepele si-au aratat maestria tropaind cu maretie si ridicandu-se in doua picioare inaintea privitorilor incantati.

pastec1Agricultorii spun ca fara ajutorul cailor, munca lor la camp ar fi cu mult mai grea, asa ca ii pretuiesc la fel ca pe cei din familiile lor.

 pastec3

Life-Style

CHINDIA 35 – La mulți ani, montaniarzi dâmbovițeni aflați sub culorile Chindiei!

La 15 decembrie 1983, câțiva pasionați de turism, majoritatea ghizi ai Agenției B.T.T. Dâmbovița, au înființat Clubul de Turism “Sfinx”. Sub acest nume, au fost efectuate câteva acțiuni în zona montană (repararea „Podului lui Baltag”, Revelion) sau în cadrul unor concursuri culturale (Liră Carpatină – Curtea de Argeș). În luna ianuarie 1984 clubul a primit [...]