Imagini superbe! Paştele cailor, la Târgovişte | TargovisteNEWS

Imagini superbe! Paştele cailor, la Târgovişte

pastec3A fost sarbatoare mare in comunitatea bulgarilor din Targoviste! Sute de oameni din tara, dar si din afara granitelor au venit sa se bucure de Pastele cailor, sau Tudorita, o traditie pastrata cu sfintenie de zeci de ani, in Vechea Capitala de Scaun a Tarii Romanesti.

pastecCei mai frumosi si mai puternici cai au fost scosi de stapanii lor in fata oasptetilor veniti special sa ii admire.

pastec4Iar turistii nu au plecat dezamagiti, armasarii si iepele si-au aratat maestria tropaind cu maretie si ridicandu-se in doua picioare inaintea privitorilor incantati.

pastec1Agricultorii spun ca fara ajutorul cailor, munca lor la camp ar fi cu mult mai grea, asa ca ii pretuiesc la fel ca pe cei din familiile lor.

 pastec3

Life-Style

Municipiul Moreni a participat la prima ediţie a Festivalului Internaţional ,,Generaţia Centenar” – Centenar Fest

UNIRE ŞI DRAGOSTE DE NEAM LA CENTENAR FEST În urma invitaţiei adresate administraţiei publice locale, în perioada 14 – 17 septembrie 2018, municipiul Moreni a participat la prima ediţie a Festivalului Internaţional ,,Generaţia Centenar” – Centenar Fest, organizat de Centrul Cultural Vatra în raionul Străşeni din Republica Moldova. Delegaţia a fost compusă din solişti vocali [...]