24 aprilie 2024
Hramul Seminarului Sf. Ioan Gură de Aur din Târgovişte

Hramul Seminarului Sf. Ioan Gură de Aur din Târgovişte

Înaltpreasfinţitul Pãrinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON a oficiat Sf. Liturghie în Catedrala Mitropolitană din Târgovişte, împreună cu p.c. preoţi profesori – cadre didactice ale Seminarului Teologic ”Sf. Ioan Gurã de Aur” din Târgovişte, alături de Părinţi Consilieri de la Centrul Eparhial. La acest moment liturgic au participat toţi elevii Seminarului Teologic, alături de profesorii lor şi de părinţi.

Cu această ocazie, Înaltpreasfinţia Sa a rostit un pilduitor cuvânt de învãţãturã, în care a vorbit despre rostul hramului pentru viaţa unei şcoli de teologie, dar şi despre importanţa deosebită a Sf. Ioan Gură de Aur pentru învăţământul teologic şi pentru întreaga creştinătate. Ierarh de seamã al Bisericii, bun organizator şi orator, marele antiohian este unul dintre cei mai mari exegeţi ai Sfintei Scripturi, în general, şi al scrierilor sfântului apostol Pavel, în special, care a dãruit Bisericii noastre liturghia care-i poartã numele şi, care neîntrerupt se sãvârşeşte de 16 secole pe sfintele noastre altare.

În finalul cuvântului său, Înaltpreasfinţia Sa a îndemnat pe elevii să aprofundeze cunoaşterea teologică şi ştiinţifică, pentru creşterea calităţii actului educaţional şi pentru a deveni, cu maximă competenţă, misionarii de mâine ai Bisericii noastre strămoşeşti.

BIROUL DE PRESĂ

AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial