28 martie 2024

Haos în transportul dâmboviţean! Peste 400 de contravenţii!

transportPoliţiştii au verificat peste 1.000 de autovehicule destinate transportului public de persoane şi marfă şi au aplicat peste 400 de contravenţii, în urma unei acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere

În perioada 13 – 19 februarie a.c., sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii dâmboviţeni au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza încălcării normelor privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi de mărfuri.

Acţiunea TRUCK & BUS s-a desfăşurat conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa, concomitent, în toate cele 28 de state membre ale Organizaţiei T.I.S.P.O.L..

Pe parcursul celor şapte zile, poliţiştii au verificat 1.071 de autovehicule şi au aplicat 403 sancţiuni contravenţionale.

30 de conducători auto au fost sancţionaţi pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 8 pentru consum de alcool, 87 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie, 73 ca urmare a neregulilor constatate în urma verificării documentelor și 121 pentru alte abateri.

Totodată, 40 de şoferi au fost amendaţi pentru nerespectarea regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora și alți 23 pentru transportul de deșeuri fără respectarea legislației în vigoare.

Pentru defecţiunile constatate la autovehicule au fost aplicate 9 sancţiuni contravenţionale, iar pentru depășirea masei maxime autorizate ori a numărului de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare au fost aplicate 3 sancţiuni.

De asemenea, în 7 cazuri în care transportul se desfășura ilegal, poliţiştii au dispus măsura suspendării dreptului de utilizare a vehiculelor respective.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial