Haos în Centenarul Marii Uniri | TargovisteNEWS

Haos în Centenarul Marii Uniri

www.mariusbuga.ro_images_biblioteca„Suntem deja aproape în aprilie şi nu avem o linie pe care să mergem. Am tot trimis hârtii, ni s-au solicitat hârtii de la Minister, Prefectură, CJD, prin care noi, ca instituţie, veneam cu propuneri de manifestări să organizăm ceva dedicat Centenarului Marii Uniri. Nu există o linie directoare.

De fapt ar trebui să ţi se dea o linie şi o viziune integrată… Din câte am înţeles, dintr-un interviu al ministrului Culturii, când s-a uitat pe toate aceste sugestii care i-au venit din teritoriu, omul a rămas oripilat, pentru că erau nişte aberaţii, pe care am înţeles că le-a tăiat… şi că acum o să o ia de la capăt.

Dar nu ştiu cât timp va mai avea, pentru că suntem deja aproape de aprilie. La nivelul judeţului Dâmboviţa am avut o primă întâlnire, săptămâna trecută, la CJD, cu conducerea judeţului… Am făcut un draft de program, dar urmează ca acum să ne integrăm pentru că anumite propuneri care veneau din partea mea se suprapuneau cu propunerile venite din partea Muzeului şi din partea Centrului Judeţean de Cultură.

Dacă se face o sesiune de comunicări la nivel naţional nu are rost să facem şi noi… şi Muzeul… şi Centrul Judeţean de Cultură. Trebuie să avem o colaborare între noi, să iasă ceva bine pus la punct”, a declarat Agnes Erich, directorul Bibliotecii Judeţene I.H. Rădulescu din municipiul Târgovişte.

Life-Style

CHINDIA 35 – La mulți ani, montaniarzi dâmbovițeni aflați sub culorile Chindiei!

La 15 decembrie 1983, câțiva pasionați de turism, majoritatea ghizi ai Agenției B.T.T. Dâmbovița, au înființat Clubul de Turism “Sfinx”. Sub acest nume, au fost efectuate câteva acțiuni în zona montană (repararea „Podului lui Baltag”, Revelion) sau în cadrul unor concursuri culturale (Liră Carpatină – Curtea de Argeș). În luna ianuarie 1984 clubul a primit [...]