25 aprilie 2024
Gura Şuţii – Şoferul de pe autobuz, prins beat la volan!

Gura Şuţii – Şoferul de pe autobuz, prins beat la volan!

soferPolițiștii rutieri acționează pentru verificarea transportului public de persoane

În perioada 22 – 24 martie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier şi ai formaţiunilor de profil acționează pentru reducerea accidentelor de circulaţie în care sunt implicate vehiculele care efectuează transport rutier public de persoane, verificarea siguranţei transportului călătorilor şi eliminarea activităţilor ilicite din acest domeniu.

În prima zi de acțiune, poliţiştii au verificat aproape 500 de autovehicule destinate transportului public de persoane și au testat cu aparatul etilotest 157 de șoferi.

În urma neregulilor descoperite, polițiştii au constatat 8 infracțiuni și au aplicat 314 sancţiuni contravenţionale.

Din totalul amenzilor, 4 au fost pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, 48 pentru neportul centurii de siguranţă și 3 pentru conducerea autovehiculelor cu defecţiuni tehnice.

Totodată, 36 de conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional pentru încălcarea prevederilor H.G 69/2012 privind exercitarea ocupaţiei de operator de transport rutier, unul pentru nerespectarea perioadelor de conducere, a pauzelor și perioadelor de odihnă și alți 8 pentru încălcarea normelor legale privind transportul persoanelor în regim taxi.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reținut 12 permise de conducere, dintre care 4 pentru consum de alcool.

Exemplu:

În această dimineață, polițiștii au depistat pe DJ 721, pe raza localității Gura Șuții, un șofer care efectua transport public de persoane pe ruta Produlești – Târgoviște, deși avea o alcoolemie de 0.16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost sancționat contravențional, fiind dispusă măsura reținerii permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

Infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, cercetate de poliţiştii dâmboviţeni

Poliţiştii rutieri au depistat doi bărbați, de 34 și 52 de ani, în timp ce conduceau autovehicule pe raza județului, deși nu posedau permise de conducere corespunzătoare categoriilor din care făceau parte vehiculele conduse.

De asemenea, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control un utilaj condus de un bărbat de 33 de ani, din Buzău.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că acesta tracta o remorcă neînmatriculată în circulație.

Alți doi bărbați sunt cercetați de polițiști după ce au fost depistați conducând autovehicule, deși nu posedau permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare penale pentru comiterea de infracţiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial