29 martie 2024

Greva de la Cromsteel a luat sfârşit. Cu ce s-au ales muncitorii

greva-cromstCOMUNICAT

Sindicatul Valahia multumeste conducerii ASO CROMSTEEL SA, pentru efortul financiar depus in vederea cresterii drepturilor salariale ale lucratorilor precum si a investitiilor asumate pentru imbunatatirea continua a conditiilor de munca .

Daca in perioada desfasurarii conflictului de munca si a celor 21 de zile de greva, sub tensiunea momentului, au existat actiuni si /sau declaratiile facute de reprezentantii Sindicatului Valahia, care au adus atingere imaginii companiei si/sau a persoanelor din conducerea acesteia, Sindicatul Valahia isi cere scuze in mod public.

Cu o crestere salariala totala de peste 31,5% ( 20,12 % in mai 2018, 5% in ianuarie 2019 si 6.5% in noiembrie 2019 ) , acordarea lunara a sporului de vechime, intre 5 % si 25 % – functie de vechimea in munca, prime de Vacanta, de Paste si de Craciun , plati compensatorii in caz de disponibilizare, ajutoare sociale, alimentatie de protectie, sporuri salariale, tichete de masa la valoarea maxima prevazuta de lege, subventii pentru biletele de odihna si tratament, decontarea abonamentelor salariatilor, bonusuri de performanta etc. , ASO CROMSTEEL SA, se situeaza in topul societatilor din metalurgie.

Sindicatul Valahia se delimiteaza de imagini / filme etc. , difuzate pe canalele media , care prezinta de o manietra tendentioasa , conditiile de munca din ASO CROMSTEEL SA.

Salariatii aflati in greva, vor face eforturi sustinute pentru recuperarea intarzierilor si intrarea cat mai rapida in normalitate.

Atat conducerea ASO CROMSTEEL SA cat si Sindicatul Valahia, vor actiona impreuna pentru restabilirea totala a climatului de dialog social, si garanteaza ca nu vor exista tratamente discriminatorii intre cei care si-au exercitat legal dreptul de greva si cei care au continuat sa lucreze.

Presedinte

Dragodanescu Nicolae

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial