28 martie 2024

Greva de la AITT a luat sfârşit! De joi, autobuzele circulă după programul obişnuit

autobuzeCOMUNICAT DE PRESA

Incepand cu joi 18 octombrie 2018, orele 05,00 INCETEAZA GREVA salariatilor din SC AITT si se vor relua cursele pe TOATE TRASEELE LICENTIATE, conform orarelor afisate in statii.

Astazi 17 octombrie 2018, la orele 15,00 , a fost semnat Contractul Colectiv de munca si precum si ultimul protocol in care partile au convenit incetarea grevei si reluarea activitatii normale, in maxim 12 ore.

Toate revendicarile salariatilor ramase in divergenta, au fost solutionate astfel ( forma simplificata):

Art. 16. (1) In cazul concedierii salariatului pentru motive ce nu tin de persoana sa, sau pentru inaptitudine fizica sau psihica, constatata prin decizia organului competent de expertiza medicala, acesta va beneficia de plati compensatorii, in baza vechimii in unitate , dupa cum urmeaza :

a) 1 salariu de baza – pentru salariati cu vechime in munca sub un an ;

b) 3 salarii de baza – pentru salariati cu vechimea in munca intre 1 si 5 ani

c) 4 salarii de baza – pentru salariati cu vechimea in munca intre 5 si 10 ani;

d) 5 salarii de baza – pentru salariati cu vechimea in munca intre 10 si 15 ani;

e) 6 salarii de baza – pentru salariati cu vechimea in munca peste 15 ani ;

(2) Se considera vechime in unitate, in sensul prevederilor alin. 1, perioadele de timp in care salariatul a lucrat in baza unui CIM legal incheiat cu SC AITT SRL.

(3) Platile compensatorii nu se vor acorda salariatilor care vor fi preluati de catre municipalitate, in cazul incetarii contractului incheiat de catre SC AITT SRL cu Primaria Targoviste si ADI CIVITAS;

Art. 34. (1) Incepand cu 01.10. 2018, salariile tuturor angajatilor, se vor majora cu 200 lei .

(2) Intre muncitorul necalificat si celelalte categorii de personal , se va asigura o departajare de minim 20%, stabilita prin grila de salarizare din Anexa 4 .

Art. 41. Pe perioada de valabilitate a prezentului contract, incepand cu luna octombrie 2018, se vor acorda tichete de masa in valoare de 15 lei / zi lucrata, pentru toti salariatii din Societate, conform numarului de zile lucratoare din cadrul unei luni calendaristice.

Anexa nr. 4

Ierarhizarea salariilor in SC AITT SRL , incepand cu luna octombrie 2018 :

  1. Muncitor necalificat = 1900 lei;

  2. Muncitor calificat = 2100 lei

  3. Conducatori auto autobuze = 2200 lei;

  4. Conducatori auto autobuze articulate = 2300 lei

Ierarhizarea salariilor in SC AITT SRL , incepand cu luna ianuarie 2019 :

  1. Muncitor necalificat = salariul minim la nivel national;

  2. Muncitor calificat = min. salariul minim la nivel national plus 20 % peste acest minim.

  3. Conducatori auto autobuze = min. salariul minim la nivel national plus 20 % peste acest minim plus 100 lei;

  4. Conducatori auto autobuze articulate = min. salariul minim la nivel national plus 20 % peste acest minim plus 200 lei.

Conditiile de reluare a activitatii normale sunt urmatoarele :

  • Grevistii isi vor prelua sarcinile de serviciu, potrivit planificarii intocmite de conducerea societatii si adusa la cunostinta lor in timp util si rezonabil, in termen de maxim 12 ore;

  • Perioada de 12 ore, de la incetarea grevei si pana la reluarea lucrului, nu va fi considerata absenta nemotivata;

  • Cazurile exceptionale, de imposibilitate de prezentare la munca in cele 12 ore convenite, vor fi solitutionate individuale de parti , pe cale amiabila;

  1. Toate articolele solutionate, precum si cele din vechiul contract colectiv, care nu au fost in divergenta, vor face parte din contractul colectiv de munca.

  2. Toate tichetele de masa restante, datorate salariatilor incepand cu luna august a anului 2017 si pana in luna septembrie 2018 , vor fi acordate integral pana cel tarziu in data de 20 decembrie 2018. Sumele incasate de societate de la Primaria Targoviste , vor fi directionate prioritar pentru acordarea drepturilor salariale si tichetelor de masa, curente si restante.

Sindicatul Valahia isi rezerva dreptul de a declansa actiuni publice de protest , daca sumele necesare stingerii creantelor salariale restante, nu vor fi utilizate potrivit intelegerii partilor, pentru acordarea tichetelor de masa restante si a drepturilor salariale la zi.

Cerem scuze tuturor persoanelor care utilizeaza transportul in comun si au fost afectati de greva lucratorilor de la AITT, insa ii rugam sa inteleaga faptul ca a fost o greva legala, si ca din nefericire era singura solutie de a obtine o minima crestere salariala a acestor lucratori.

Presedinte Sindicatul Valahia

Dragodanescu Nicolae

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial