18 aprilie 2024

GREȘEALA care i-a costat permisul de șofer! Cu așa alcoolemie n-aveau ce căuta la volan!

www.mariusbuga.ro_images_alcoolPoliţia rutieră atrage atenţia:

ALEGE VIAȚA! NU CONSUMAȚI ALCOOL ÎNAINTE DE A CONDUCE UN AUTOVEHICUL!

Şofatul sub influența băuturilor alcoolice reprezintă una din cauzele principale ale agravării consecințelor accidentelor rutiere.

Nu vă urcaţi la volan în stare de ebrietate!

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

Poliţiştii rutieri acţionează permanent pentru salvarea de vieți și sancționarea celor care nu nerespectă regulile de circulație și pun în pericol siguranţa traficului rutier.

Astfel, în ziua de 1 iulie a.c., doi bărbaţi au fost depistaţi în timp ce se deplasau la volanul unor autoturisme deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorilor auto cu aparatul etilotest, aceştia au prezentat alcoolemii de 0,56 şi 1, 09 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele lor, poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de “conducere pe drumurile publice a  unui vehicul de caătre o persoană aflată sub influenţa alcoolului”.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial