25 aprilie 2024
Gestul de suflet făcut de sute de târgovişteni, seara trecută, pentru ajutorarea secţiei Paliative, din spitalul judeţean

Gestul de suflet făcut de sute de târgovişteni, seara trecută, pentru ajutorarea secţiei Paliative, din spitalul judeţean

pali8Viața e ca un zbor de fluture! Mânați de acest motto, actorii Teatrului ”Tony Bulandra” din Târgoviște au pus duminică seară în scenă un spectacol caritabil.

pali7Oameni cu suflet mare au cumpărat bilete, cu gândul că banii adunați vor fi folosiți pentru a-i ajuta pe bolnavii care ajung în Secția de îngrijiri paliative din cadrul Spitalului Județean.

pali1Pentru al treilea an la rând, actorii Teatrului ”Tony Bulandra” din Târgovişte au urcat pe scenă pentru pacienţii care ajung în Secţia de îngrijiri paliative din cadrul Spitalului Judeţean.

pali4Iulia Verdeș, actriţă: “Este ca un avertisment ca lumea chiar are nevoie de sprijinul nostru şi dacă noi putem să îl oferim, îl facem cu inima largă şi cu toată bunăvoinţa.”

Cei din public au cumpărat bilete, iar banii sunt donaţi secţiei.

pali2Sorin Diaconescu, participant: ” O iniţiativă absolut minunată a doctoriţei Carmen Marcu, care s-a gândit să îmbine nevoia socială de a strânge fonduri pentru bolnavi, pentru a-i îngriji mai bine, cu nevoia târgoviştenilor de cultură”

pali3Mihai Constantin Ranin, managerul Teatrului Tony Bulandra: “Povestea Carmen, de Prosper Merimee, cred ca este cel mai potrivit prilej pentru a ne gândi la viaţă şi la moarte, la lucrurile care contează pentru o fiinţă umană”

Medicii şi asistentele s-au bucurat nespus de ajutorul primit.

paliDr. Carmen Marcu, şeful Secţiei Îngrijiri Paliative SJU Târgovişte: ″În fiecare zi este nevoie de ceva. Materiale sanitare, poate şi medicamente, alimentaţia parenterală, saltelele antiescara, care unele se mai sparg, tot timpul e nevoie de câte ceva.”

pali6Secţia de îngrijiri paliative a fost deschisă în urmă cu trei ani. De atunci, acolo au ajuns numeroşi bolnavi aflaţi în faza terminală. Secţia este finanţată parţial de stat – aşa că donaţiile sunt extrem de importante.

pali5

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial