28 martie 2024
Gestul de suflet făcut de copiii din Răzvad pentru bolnavii aflaţi în suferinţă

Gestul de suflet făcut de copiii din Răzvad pentru bolnavii aflaţi în suferinţă

palia5Donaţie de suflet pentru secţia Paliative, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte. Copiii de la şcoala din comuna Răzvad au confecţionat daruri de Paşte, pe care le-au vândut, iar banii obţinuţi i-au donat celor aflaţi în suferinţă.

articoleDeşi suma nu a fost mare, gestul celor mici i-a impresionat atât pe medici, cât şi pe pe bolnavi.

Ideea îi aparţine unei învăţătoare de la şcoala din Răzvad, judeţul Dâmboviţa. Femeia i-a mobilizat pe cei mici să facă obiecte hand-made, iar apoi a organizat o expoziţie cu vânzare, în holul primăriei din localitate. Banii obţinuţi, peste 2000 de lei, au fost donaţi secţiei de îngrijiri Paliative a Spitalului Judeţean din Târgovişte.

palia3Fată: „Ne-am gândit la copiii care suferă şi au nevoie de ajutorul nostru. Un sentiment de bucurie pentru că am ajutat oameni neajutoraţi.”

Fată: „Am vrut să lucrăm mult mai mult pentru a oferi.”

Gestul copiilor i-a impresionat şi pe părinţi, care au contribuit cât au putut.

Părinte: „Împreună cu copiii şi noi, părinţii, am participat, să venim în ajutorul persoanelor în suferinţă.”

Mariana Urucu, directoarea Şcolii Răzvad: „Emoţiile sunt foarte mari, noi am făcut gestul acesta gândindu-ne la cei în nevoie şi pentru care niciodată nu este suficient.”

palia1În acţiune s-a implicat şi primăria.

Emanuel Spătaru, primarul comunei Răzvad: „Atunci când dăruieşti e o bucurie mult mai mare decât atunci când primeşti. Se pare că copiii au înţeles treaba asta. Bucuria este imensă.”

Impresionaţi de gestul puştilor au fost şi medicii.

palia2Dr. Carmen Marcu, şeful secţiei Paliative SJU Târgovişte: „Le mulţumesc părinţilor şi profesorilor că îi învață să fie oameni. Cred că asta am uitat în ultima perioadă sunt încântată, ştiu că vor fi alături de noi tot timpul, pentru că ei vor fi altfel, ei sunt viitorul.”

Mesajul copiilor din Răzvad este unul clar şi blând: să fim mai buni, nu doar acum de sărbători, ci în fiecare zi.

paliasursa – Pro TV

art1

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial