20 aprilie 2024
Gest impresionant al unor fermieri din Dâmbovița, care și-au donat o parte din recoltă

Gest impresionant al unor fermieri din Dâmbovița, care și-au donat o parte din recoltă

carto3O lecție simplă de omenie vine dintr-o localitate din Dâmbovița. Un fermier și fiul său donează o mare parte din recolta de cartofi unor bătrâni și copii aflați în dificultate.

cartoOamenii spun că a fost un an bun pentru ei, dar stau cu marfa blocată, iar oferta pentru un kilogram este de aproximativ 30 de bani.

carto7Octavian Bacioiu, fermier: “Samasarii ar fi câştigat foarte mult de urma acestor cartofi şi d-asta am hotărât să încercăm să ajutăm şi noi cum putem.”

Octavian şi tatăl său deţin o suprafaţă importantă de teren în comună Conțești. Nu este pentru prima dată când fac donaţii din recoltă pentru vârstnicii sau copiii din centrele sociale.

carto1Octavian Bacioiu: “Am hotărât să donăm unor case de copii şi unor bătrâni care chiar au nevoie de aceşti cartofi, deoarece preţul este de nimic.”

carto4Cristina Mitrescu, director centru medico-social Răcari: “Cartofi, ceapă, păstarnac, ardei, dovlecei, tot felul de legume proaspete, care pe noi ne ajută foarte mult. Oamenii sunt foarte generoşi şi foarte darnici, lucru pentru care le mulţumim foarte mult.”

carto5Luminița Oprea, bucătăreasă: “Cartofi natur cu peşte, la cuptor. Pregătim cu mare drag. Cartofii aceştia sunt din donaţii, pentru noi sunt de mare ajutor.”

Nu în ultimul rând, legumele primite aduc economii la buget. Cu banii rămași, administrația poate face alte lucruri bune pentru cei nevoiași.

carto2Marius Caravețeanu, primarul oraşului Răcari: ”În ultimele zile, primind această cantitate importantă de cartofi, bugetul a fost degrevat de o anumită sumă, care va merge în beneficiul celor care locuiesc, care trăiesc în cadrul Centrului medico-social de la Ghergani.”

Marius Buga, Pro TV: Exemplul fermierului din Conteşti este o lecţie de viaţă pentru noi toţi. Sentimentul de a dărui a fost mai presus de obţinerea oricărui profit. Omul a înţeles că aducând bucurie celor aflaţi în suferinţa îi aduce şi lui mai multă satisfacţie. Aşadar, cu siguranţă vom avea o lume mai bună când vom fi oameni pentru oameni.”

 

Sursa: StirilePROTV

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial