29 martie 2024

GATA CHINUL! Piaţa 1 Mai din Târgovişte are o parcare cum NU-ŢI IMAGINAI!

plan„Am promis acum câteva săptămâni că vom resistematiza întreaga zonă a Pieţei 1 Mai, că va dispărea acel comerţ care se făcea după reguli antice, după reguli învechite, cu nişte spaţii insalubre, spaţii care nu numai că nu ajutau la dezvoltarea market-ului care era în această zonă şi a vânzărilor care se efectuau, dar blocau într-o proporţie de până la 80% accesul în parcare.

Acum ne aflăm în zona în care acum trei săptămâni erau nişte depozite insalubre, depozite care nu făceau decât să aducă o pată de culoare negativă comerţului civilizat pe care vrem să-l facem în municipiul Târgovişte. Au dispărut acele en-gros-uri, iar acum avem spaţii de parcare care sunt bine delimitate de borduri, asfaltăm cu două straturi, avem o zonă de spaţii verzi care va fi gata în aproximativ 10 zile.

S-a refăcut tot sistemul de iluminat public stradal şi se vor monta şi camere video de supraveghere. Accesul se va face pe două benzi de circulaţie şi practic avem şi o utilitate a traficului rutier între Bulevardul Independenţei şi str. Locotenent Stancu Ion, se va putea face translatarea între cele două artere importante ale municipiului Târgovişte în câteva zeci de secunde şi nu se va mai ocoli pe Brătianu, aşa cum se făcea până acum.

Aşadar fluidizăm traficul, am creat aproximativ 180 de locuri de parcare în această zonă. Peste aproximativ 10 zile, când se va usca asfaltul, vor fi şi delimitate şi numerotate, astfel încât să avem o parcare civilizată la piaţă şi toţi cei care vor dori să vină să cumpere produse, vor avea unde să-şi lase maşina în condiţii de securitate şi, mai ales, gratuit.

Lucrarea se execută de către SC Municipal Construct, aflată în subordinea Consiliului Local”, a declarat Gabriel Boriga, consilierul primarului interimar al municipiului Târgovişte.

„Nu am să fac referire decât la utilitatea pe care o are amenajarea acestei zone, aceea de a translata între cele două bulevarde, între cele două străzi importante ale municipiului Târgovişte şi utilitatea de a exista parcări în zona pieţei, pentru că aici era o problemă deosebită, era mizerie foarte mare, se făcea comerţ pe carosabil, iar cei care vroiau să tranziteze zona nu puteau să o facă.

Vom amenaja locurile de parcare necesare şi se va amenaja calea de acces între Locotenent Stancu Ion şi I.C. Brătianu”, spune Ciprian Prisăcaru, primarul interimar al Târgoviştei.

“Această zonă îşi recâştigă funcţionalitatea. Ea a fost gândită pentru o cale de acces generoasă şi cred eu că cine a venit în urmă cu ceva timp în municipiul Târgovişte şi trece şi astăzi, practic nu mai recunoaşte această zonă.

Este o zonă modernă, care răspunde unei necesităţi importante a municipiului Târgovişte, aceea ca oamenii care vin în zona comercială, la piaţă, să poată să-şi parcheze maşina în mod civilizat, astfel încât o deplasare la piaţă să nu reprezinte un chin”, a precizat şi Cristian Stan, viceprimarul municipiului Târgovişte.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial