20 aprilie 2024
Gândul la curățenia de primăvară te îngrozește? Afla cum se pregătesc cele mai bune gospodine pentru această activitate

Gândul la curățenia de primăvară te îngrozește? Afla cum se pregătesc cele mai bune gospodine pentru această activitate

mopCurățenia generală de primăvară este privită cu groază de mulți, dar ultima lună de iarnă se apropie de final, iar soarele este gata să dezvăluie orice urmă de murdărie care nu s-a văzut în umbra iernii. Indiferent dacă ești o persoană care se chinuie să facă ordine, sau care iubește să curețe casa, este obligatoriu să îți propui o zi sau chiar mai multe pentru curățenia generală de primăvară. Multe gospodine au învățat în timp cum se pot pregăti, pentru ca acea zi să nu pară atât de copleșitoare. Iată mai jos care sunt trucurile lor.

 

Cum să te pregătești pentru curățenia de primăvară?

  1. Cumpără ce ai nevoie

    Ai nevoie de produse potrivite dacă vrei ca treaba să meargă cât mai rapid și mai eficient. Asigură-te că ai la dispoziție toate uneltele și soluțiile de curățare care să te ajute să îți faci treaba. Găsește-le un loc potrivit, departe de accesul copiilor. Totuși, nu le ascunde prea bine. Este nevoie să știi la ce este bun fiecare produs și unde l-ai pus pentru a putea să ajungi la el cât mai repede. Organizează deci toate uneltele și produsele pentru a fi mai ușor de folosit.

    Dacă nu ești sigură ce produse ar fi cele mai bune, noi îți spunem că cu cele profesionale nu poți să dai greș niciodată. La Dacris găsești astfel de produse de curățare, care îți vor face casa lună cu minim de efort.

  2. Verifică ce este afară

    După o iarnă lungă și foarte abundentă în zăpadă cum a fost anul acesta la noi, curtea sau fațada casei ar putea să aibă nevoie de reparații. Tot ce trebuie să faci este să ieși afară și să faci o inspecție a colțurilor și a eventualelor crăpături.

    Uneori este mai plăcut să începi să lucrezi de afară, mai ales pentru că ești sătulă de statul în casă și abia aștepți să simți soarele pe pielea ta. Așadar, s-ar putea să găsești foarte plăcut faptul de a vopsi pereții exteriori sau gardul, de a curăța grădina, de a planta flori de primăvară sau de a tencui crăpăturile împreună cu partenerul tău. Asta s-ar putea să îți deschidă apetitul și pentru curățenia din interiorul casei.

  3. Parfumează-ți casa

    Fă-ți stocul de arome plăcut mirositoare pentru casă. Lumânări noi, uleiuri esențiale cu arome pe care nu le-ai mai încercat, sau alt tip de odorizant, vor înveselii și reîmprospăta atmosfera din locuință. Uneori, atunci când trebuie să faci curățenie și te simți blocat, este o idee foarte bună să schimbi aerul din încăpere. Dacă te asiguri că fiecare cameră are ceva ce o va face să miroasă foarte bine, cheful tău de activități de gospodină va fi și el proaspăt.

  4. Inspectează interiorul casei

    La fel cum ai procedat pentru exteriorul casei, este bine să te asiguri că totul arată bine și este funcțional și în interior. Asta include verificarea aparatului de aer condiționat, ventilatorul, caloriferele, și asa mai departe. În special, deoarece temperaturile înalte se pregătesc să îi lovească locuința, trebuie să te asiguri că aparatura din casă funcționează perfect și este gata să îi facă față.

  5. Aruncă din lucruri

    Este bine să îți faci din timp ordine în dulap. Dacă ai articole pe care nu le-ai mai purtat de 6 luni sau chiar mai bine, este cazul să renunți la ele. Articolele pe care nu le mai folosești ai putea să le donezi sau să le vinzi dacă sunt în stare bună. Procedează la fel și cu electrocasnicele și vesela de bucătărie. Este o metodă foarte bună să scapi de dezordine, înainte să te apuci să cureți toate sertarele și dulapurile.

  6. Ocupă-te de ferestre

    Curăță ferestrele și pune niște perdele sau draperii noi, ori spală-le pe cele pe care le ai deja. Acest pas simplu va schimba total modul în care arată camera. Este o metodă foarte eficientă de a vedea rezultatele bune ale curățeniei de primăvară, și atunci când ai această energie pozitivă, îți va fi ușor să faci curățenie. Asigură-te și că adaugi mai multă culoare la fereastră, și în restul camerei pentru a crea senzația de atmosferă mai primăvăratică.

Curatenia de primavara nu este o sarcina tocmai usoara, insa daca vei tine cont de cateva aspecte menite sa iti usureze munca, se poate transforma intr-un proiect reusit, fara prea mult efort!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial