28 martie 2024

Găeşti – Maşinile cu defecţiuni, trase pe dreapta!

transportStarea tehnică a autovehiculelor, verificată de poliţiştii găeşteni

Poliţiştii din cadrul Formaţiunii Rutiere Găeşti şi ai Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Mătăsaru, în colaborare cu specialişti din cadrul Registrului Auto Român Dâmboviţa, au organizat o acţiune pentru identificarea autovehiculelor ce nu corespund din punct de vedere tehnic şi care prezintă un pericol pentru siguranţa rutieră.

În urma neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 92 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 15.180 de lei.

Dintre acestea, 29 au fost pentru defecţiuni tehnice şi 23 pentru neportul centurii de siguranţă ori a utilizării telefonului mobil în timpul deplasării.

10 conducători auto au fost sancţionaţi pentru încălcarea prevederilor OG 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România.

De asemenea, poliţiştii au amendat 15 biciclişti şi conducători de atelaje hipo pentru abaterile comise.

Ca măsură complementară, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare şi un set de plăcuţe cu numere de înmatriculare, urmând a fi restituite după ce se va face dovada că defecţiunile tehnice constatate au fost remediate.

Totodată, poliţiştii au aplicat 2 sancţiuni contravenţionale la Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi au confiscat 2.35 m³ de material lemnos.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial