24 aprilie 2024

Găeşti – Avarie la reţeaua de apă! CATD a luat MĂSURI URGENTE!

companiaaCOMUNICAT DE PRESA

 

Urmare a avariei provocate de SC CONIZ ROMARD SRL in data de 09.03.2015, la reteaua de apa potabila de pe str. Argesului, in timpul lucrarilor de reabilitare – extindere a retelei de canalizare a orasului Gaesti, conducerea Companiei de Apă a analizat situatia si a dispus ca actiuni corective izolarea zonei afectate prin inchiderea vanelor, spalarea si igienizarea retelei de apa si prelevarea probelor de apa in amonte si in aval de avarie.

In data de 10.03.2015 s-a primit la Dispeceratul Companiei de Apă Targoviste Dambovita o sesizare de la un consumator din Gaesti, str. Cioculescu, in care se reclama faptul ca apa prezinta un fenomen de spumare. Imediat o echipa a CATD s-a deplasat in zona si a prelevat probe de apa dupa care s-a trecut de indata la purjarea apei. A fost anuntata populatia din zona, atat verbal cat si prin afisare, sa nu consume apa de la retea in scop potabil de pe urmatoarele strazi: Cioculescu, Argesului, Dumbravei, Armatei, Viorele si Libertatii. S-a anuntat prin fax Primaria Gaesti si s-a trecut imediat la purjarea apei prin hidrantii de pe toate strazile enumerate mai sus.

In data de11.03.2015 s-a reluat deschiderea hidrantilor pentru asigurarea spalarii retelei pe strazile afectate. S-au prelevat probe de la 2 hidranti de pe str. Cioculescu care au fost duse la analiza concentratiei de detergenti in Laboratorul de apa uzata Gaesti, rezultand o concentratie neconforma. S-a continuat purjarea apei pentru asigurarea spalarii retelei

Sunt suspiciuni ca responsabil de acest fenomen de spumare este un agent economic din zona care produce detergent pentru gresie, faianta si pardoseli. Poluarea a fost posibila din vina exclusiva a acestui agent economic prin trecerea necontrolata a detergentului in reteaua de apa, prin intermediul unui furtun cuplat la reteaua de apa si lasat liber in vasul de detergent. La scaderea presiunii in retea din cauza avariei detergentul s-a descarcat in reteaua de distributie a apei potabile fara ca agentul economic sa ne sesizeze acest lucru cand a observat pierderea de detergent. S-au prelevat probe de apa potabila de la 10 consumatori. S-a continuat purjarea apei prin hidranti si s-au prelevat probe de apa care au fost trimise la Laboratorul Central apa potabila Targoviste pentru analiza fizico-chimica si bacteriologica.

S-a anuntat Direcția de Sanatate Publica și se va continua purjarea pana la obtinerea unei ape conforme.

BIROUL DE PRESA AL COMPANIEI DE APA TARGOVISTE DAMBOVITA

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial