28 martie 2024
Fundaţia Sera România, proiecte importante în Dâmboviţa

Fundaţia Sera România, proiecte importante în Dâmboviţa

seraCOMUNICAT DE PRESĂ

În data de 06.12.2017, reprezentanţii Fundaţiei SERA ROMÂNIA și ai Asociației ADSEA01- La Sauvegarde Franța, au fost prezenţi într-o vizită de lucru în județul Dâmbovița.

Fundația “SERA ROMÂNIA” este unul din partenerii care au sprijinit DGASPC Dâmbovița încă din anul 2002, în multe din acțiunile sale de asigurare a serviciilor de bună calitate beneficiarilor, de la sprijinirea copiilor cu dizabilități cu dotarea de materiale igienico-sanitare, parteneriate privind prevenirea separării copiilor de familie, precum și înființarea unor centre pentru copii cu dizabilități.

Delegaţia compusă din domnul Alain Bouchon Director general ADSEA01- La Sauvegarde, Florian Pena Director adjunct ADSEA01- La Sauvegardeși domnul Iuliu Cătălin Ganea – coordonator de programe -Fundaţia SERA România, a fost întâmpinată de directorul general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa, doamna Cristiana Bucur.

Au fost vizitate două familii din localitățile Produlești și Gura Șuții, sprijinite prin proiectul Reintegrarea/integrarea copiilor beneficiari ai unei măsuri de protecție specială,implementat în baza unui Acord de parteneriat încheiat între Consiliul Județean Dâmbovița, Direcția Generală de Asistență Socialăși Protecția Copilului Dâmbovița și Fundația “SERA ROMÂNIA”, încă din anul 2013.

Cotele de participare în cadrul proiectului actual sunt de 40% DGASPC (215.280 lei), 60% Fundația SERA (322.920 lei) și are ca obiectiv general scăderea numărului de copii beneficiari ai unei măsuri de protecție specială, prin sprijinirea materială a familiilor aflate în risc, în vederea prevenirii separării copiilor de familie sau reintegrării în familia naturală.

Vizita a continuat la Centrul de recuperare şi reabilitare pentru copilul cu handicap Târgovişte, construit încă din anul 2012 cu sprijinul Fundației “SERA ROMÂNIA”. Centrul are în prezent 75 beneficiari și asigură programe de kinetoterapie, logopedie, hidroterapie, consiliere copil și familie, evaluare psihologică şi educaţie specială pentru copilul cu dizabilități.

Următoarea oprire a fost la Complexul de Servicii Sociale Găești, unde cu sprijinul Fundației “SERA ROMÂNIA” se va derula un nou parteneriat, în vederea înfiinţării unuinou centru de recuperare pentru copii cu dizabilităţi, care să ofere servicii specializate pentru copilul cu dizabilități sau cerinţe educaţionale speciale, cu domiciliul în partea de sud a județului.

Director general,

ing. Cristiana Bucur

Întocmit,

șef birou Cerasela Gurgu

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial