29 martie 2024

Filmul complet al accidentului feroviar de la Boteni! Mecanicul avea o alcoolemie uriaşă

utib6Doi muncitori au fost răniţi la Boteni, în judeţul Dâmboviţa, după ce au căzut şi au fost prinşi sub un utilaj, pe calea ferată.

utib2Unul dintre ei, în stare critică, a fost preluat de un elicopter SMURD şi dus la un spital din Capitală. Accidentul s-a produs după ce utilajul a deraiat de pe sine, însă poliţiştii fac cercetări pentru a stabili exact circumstanţele nefericitei întâmplări.

utib3Accidentul feroviar a avut loc în jurul prânzului. Utilajul şi muncitorii se aflau la Boteni cu misiunea de a repara o şină defectă. La terminarea lucrării, utilajul a ieşit de pe sine, vagonul-macara a fost avariat, iar doi dintre muncitori au suferit răni după ce au căzut sub el.

utib8Poliţiştii au constatat că unul dintre mecanicii aflaţi în cabina utilajului avea o alcoolemie de 0,80 în aerul expirat. Bărbatul a fost dus şi la spitalul din Titu, unde i s-au luat probe de sânge pentru stabilirea exactă a alcoolemiei. Deocamdată nu este clar din ce cauză a deraiat utilajul.

utib5La faţa locului au ajuns investigatorii, care fac cercetări în acest caz.

Cei doi muncitori răniţi, revizori de cale ferată, de 45 şi 46 de ani, se aflau în vagonul prevăzut cu macara când utilajul a deraiat, iar ei au căzut între sine. Colegii le-au sărit imediat în ajutor şi i-au scos de acolo, apoi au sunat la 112 după ajutor.

utib1Mecanic utilaj: “Eram în locomotivă, nici eu n-am văzut, decât că a sărit de pe linie, a început să sară lumea.”

Reporter: “Nu aţi făcut nicio manevră imprudenţă?”

Mecanic utilaj: “Nu, nu.”

Reporter: “Cum a deraiat?”

utib9Martor: “Nu se ştie momentan. Linia e bună. Nu se ştie dacă e defecţiune.”

Doi dintre muncitori au fost răniţi şi au avut nevoie de îngrijirile doctorilor. Între timp, la faţa locului au sosit poliţiştii criminalişti pentru a afla exact ce s-a întâmplat.

utib7Reprezentanţii CFR încearcă să afle cauzele accidentului.

Reporter: “Ce făcea?”

Mieluţ Pandele, reprezentant CFR: “A venit la înlocuirea unei linii defecte şi se retrăgea către staţie. Acum, cauzele, să vedem.”

utib4Cei doi muncitori au suferit răni la cap, la mâini şi la picioare Unul dintre ei avea simptomele unei fracturi de coloană vertebrală şi va fi investigat cu atenţie la un spital din Bucureşti.

utibPoliţia a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial