25 aprilie 2024

Fieni – Un pensionar de 74 de ani, vânător… PENAL!

sock.ro_images_impuscat_deprimar260611-4Infracţiune la regimul armelor şi muniţiilor, cercetată de poliţişti

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Fieni au desfăşurat o acţiune pe linia verificării respectării prevederilor legale referitoare la regimul armelor şi muniţiilor.

Astfel, poliţiştii au descoperit la domiciliul unui bărbat, de 74 de ani, din Buciumeni, o armă de vânătoare şi 22 de cartuşe cu alice, de calibru 12/2 mm, nepercutate.

În urma verificărilor efectuate, a reieşit faptul că, deşi valabilitatea permisului de armă era expirată din luna octombrie a anului 2008, acesta nu a predat la un armurier arma şi muniţia.

Pe numele acestuia, s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii prev. şi ped. de art. 342 alin. 6 din Codul Penal, respectiv de „ nedepunere a armei şi a muniţiei la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă”, iar bunurile depistate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa informează persoanele deţinătoare legale de arme letale şi neletale supuse autorizării, că potrivit Legii 295/2004, au obligaţia de a se prezenta la sediul situat în Târgovişte, Bulevardul Carol I nr.64, Serviciul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, în vederea prelungirii valabilităţii permisului de armă, înainte de expirarea acestuia.

Potrivit prevederilor legale, „permisul de armã are o valabilitate de 5 ani, termen care se calculeazã de la data eliberãrii sau, dupã caz, de la data ultimei prelungiri.

În vederea prelungirii valabilitãţii permisului de armã,titularul acestuia este obligat sã se prezinte înainte de împlinirea termenului prevãzut la alin. (1) la structura de poliţie competentã în a cãrei razã de competenţã teritorialã îşi are domiciliul sau reşedinţa cu armele înscrise în permis, precum şi cu următoarele documente:

– Fişă medicală;

– Cazier judiciar;

– Avizul psihologic;

– O fotografie color 3×4 cm;

– Copie xerox C.I.;

– Copie xerox permis de arma;

– Copie xerox permis de vânătoare.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial