Festivalul Internațional de Toacă, la Mânăstirea Cobia | TargovisteNEWS

Festivalul Internațional de Toacă, la Mânăstirea Cobia

concurstoaca_4S-a desfășurat la Parohia „Mânăstirea Cobia” din Protoieria Găești, etapa eparhială a celei de a IX-a ediții a Festivalului Internațional de Toacă, la care au participat 70 de tineri din Arhiepiscopia Târgoviștei, cu vârste cuprinse între 7 și 15 ani.

Evenimentul a fost marcat și de această dată de prezența maestrului Gheorghe ZAMFIR, a Pcuv. stavr. EMANUELA Preda – stareța Mânăstirii Dealu, a mezzosopranei Mariana LUCA – de la Opera Română din București, a dlui. Marin MANDA – Primarul Comunei Cobia, a preoților și profesorilor de religie din Eparhia noastră, însoțiți de numeroși tineri și de părinții acestora.

În urma jurizării, din partea Înaltpreasfinției Sale, au fost acordate următoarele premii, constând în bani, icoane, cărți, diplome și alte daruri:

 Premiul I – Eduard IONIȚĂ, de la Parohia Bungetu, Protoieria Târgoviște Sud.

      Premiul II – Florin Costin STAN, de la Parohia Mislea, Protoieria Găești.

      Premiul III – Ionuț PĂTRU, de la Parohia Mănești, Protoieria Târgoviște Nord.

Au fost acordate 3 mențiuni, astfel: Bogdan Valentin MATEI, de la Parohia Gheboaia, Protoieria Târgoviște Sud; Ioan Ștefan CROITORU, de la Parohia Pietrari I, Protoieria Târgoviște Nord; Gheorghe BĂDESCU, de la Parohia Sturzeni, Protoieria Târgoviște Nord.

Toți ceilalți concurenți au primit diferite daruri din partea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit și a preoților prezenți la eveniment.

Tinerii care au obținut primele două locuri, însoțiți de Pc. Pr. Ion POPESCU, gazda concursului, vor reprezenta Arhiepiscopia Târgoviștei la faza finală a Festivalului Internațional de Toacă, care se va organiza în data de 3 iulie 2018, în orașul Victoria, județul Brașov.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

Life-Style

Oaspeții de la Răvăşitul oilor, ademeniți cu pastramă de oaie, mămăligă și brânză de burduf!

Odată cu venirea toamnei, bacii coboară turmele din munți și aduc cu ei produse delicioase. La Runcu a devenit deja o tradiție ca la mijlocul lunii septembrie, pe dealul de la marginea localității, să fie păstrat obiceiul numit “răvășitul oilor”. Și cum ciobanii pun pe tarabe bulz, pastramă ori urdă, turiștii se grăbesc să guste [...]