19 martie 2024
Festivalul-concurs Naţional ”Ileana Sărăroiu”, 18-19 noiembrie, la Casa Tineretului din Târgovişte

Festivalul-concurs Naţional ”Ileana Sărăroiu”, 18-19 noiembrie, la Casa Tineretului din Târgovişte

fest-ileana-sararoiuComunicat de presă

Pe 25 septembrie 1936 s-a născut Ileana Sărăroiu, cea care avea să rămână, alături de Maria Lătăreţu, Maria Tănase şi Ioana Radu, în galeria selectă a marilor interprete de muzică populară românească. A copilărit în localitatea Valea Voievozilor, într-o familie săracă, iar la vârsta de 11 ani, urca pe scena căminului cultural din satul natal, urmând ca apoi să cânte şi la Casa Culturală din Târgovişte. După absolvirea Şcolii Populare de Artă din Târgovişte, Ileana Sărăroiu a plecat la Bucureşti, unde a cunoscut succesul cântând în diverse ansambluri, devenind apoi cunoscută în toată ţara. Dăruirea totală, personalitatea uluitoare şi tehnica vocală de excepţie i-au permis artistei să abordeze genuri muzicale variate: romanţe, cântece populare, cântece de petrecere şi muzică uşoară.

Pentru a aduce omagiul binemeritat vieţii şi carierei interpretei, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa duce mai departe tradiţia organizării Festivalului-concurs Naţional ”Ileana Sărăroiu”, ajuns anul acesta la a V-a ediţie.

Astfel, în perioada 18-19 noiembrie 2017, vă dăm întâlnire la Casa Tineretului (Clubul Studenţilor), începând cu ora 18.00, pentru a descoperi noi talente iubitoare de folclor şi pentru a savura momente muzicale prezentate de interpreţi cunoscuţi ai muzicii populare: Nicolae Furdui Iancu, Daniela Condurache şi Ansamblul folcloric „Haiducii”, venit special de la Chişinău.

Ne vom revedea şi cu Orchestra Populară „Chindia” a Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, dirijată de Ionuţ Dumitrescu, care va realiza acompaniamentul în cele două seri de festival.

Compartimentul Comunicare

al Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial