20 aprilie 2024
VIDEO – Femeie dependentă de un aparat de oxigen, abandonată de rude în spitalul din Găeşti!

VIDEO – Femeie dependentă de un aparat de oxigen, abandonată de rude în spitalul din Găeşti!

amarata2Caz revoltator in judetul Dambovita, unde o femeie de 44 de ani a fost abandonata de rude in spital. Pacienta sufera de o insuficienta respiratorie acuta si este dependenta de un aparat de oxigen.

Desi nu mai are nevoie de spitalizare, medicii nu o pot lasa sa plece acasa pentru ca acolo nu are curent electric si nu poate sa foloseasca aparatul.

In timp ce rudele refuza sa se intereseze de soarta ei, primaria din comuna in care locuieste spune ca nu are bani sa o interneze pe femeie intr-un centru social.

amarata3Aurelia Tâmplaru are 44 de ani. A fost casatorita si este mama a doi copii. Unul dintre fii a murit, altul a ajuns in plasament, iar sotul a parasit-o. De cativa ani se chinuie cu o boala care i-a afectat respiratia, iar fara un aparat de oxigen n-ar putea supravietui – dispozitiv care nu functioneaza fara energie electrica.

Pacienta a venit la spital in urma cu o luna, iar medicii au reusit de mult timp sa o stabilizeze.

Reprezentantii primariei spun ca au ajutat-o pe femeie ori de cate ori au putut, dar ca bugetul este mic si nu au nicio solutie sa o mai sprijine.

amarata1Constantin Rizea, viceprimarul comunei Potlogi: “Nu o ajutam sa ajunga intr-un centru pentru ca intr-un centru e nevoie de o suma considerabila pe care noi nu o putem acoperi. Ma rog, ea e si un pic…nu stiu daca termenul e cel mai potrivit, un pic rasfatata asa de situatia in care se gaseste.”

Nici rudele nu sunt dispuse sa o ia acasa pe femeie.

amarataFemeia ar avea nevoie de 1.500 de lei sa isi achite facturile restante la electricitate si sa vina din nou acasa. Deocamdata insa, nimeni nu i-a sarit in ajutor.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial