28 martie 2024
FC Aninoasa a încheiat turul campionatului la înălțime!

FC Aninoasa a încheiat turul campionatului la înălțime!

fc-aninoasaFC Aninoasa a încheiat turul campionatului la înălțime! Echipa lui Cristian Bălașa a strălucit din plin la ultima apariție oficială din acest an și a dat de pământ cu Steaua București II. Dâmbovițenii s-au mobilizat la maximum pentru acest duel și au învins “satelitul” Stelei cu 2-1. Sub încurajările a câteva sute de fani din tribune, jucătorii Aninoasei au început tare disputa cu bucureștenii, iar până la pauză și-au asigurat toată zestrea de puncte pusă în joc.

Tibi Calofir, aflat în zi excelentă, a deschis scorul rapid, printr-o lovitură de cap, lângă bara din stânga lui Poiană, fructificând perfect centrarea lui Călinescu, venită din flancul drept al terenului (6). După ce Mitrea a trimis peste poartă (17), Steaua II a restabilit egalitatea prin Tudorie (26), speculând o eroare neforțată a grupării dâmbovițene. Echilibrul pe tabelă a rezistat foarte puțin deoarece Aninoasa și-a arătat încă o dată colții cu bucureștenii.

“Dublă” Calofir

La fel ca la primul gol, Calofir a găsit o breșă în defensiva oaspete și a înscris cu capul reușita câștigătoare a Aninoasei (30), după ce a fost încă o dată servit ca la carte de “sprinterul” Călinescu. Echipa de lângă Târgoviște a avut șansa majorării scorului pe final de repriză, dar în două rânduri, Neguț a irosit cu nonșalanță ocaziile avute. Dacă în prima fază șutul său a fost reținut de Poiană (32), la a doua încercare a ratat cu poarta goală, din apropierea careului mic, al treilea gol al formației de lângă Târgoviște. În actul secund s-a jucat mai mult pe contre, iar spectacolul sportiv a fost timpul plăcut ochiului.

Chiar dacă nu s-a mai marcat niciodată, echipele și-au creat ocazii de gol, iar lipsa de inspirație din fața porții și-a spus cuvântul de ambele părți. După ce pentru Steaua II M. Mihai a trimis cu capul peste (48), Maican a fost aproape de gol și el pentru Aninoasa, în două rânduri (62, 63).

La intrarea în ultimele 20 de minute ale întâlnirii, șutul lângă bară al lui Calofir a fost scos de Poiană, iar torpila” lui Diță din 20 metri a ratat de puțin ținta (73). Pe final de joc, pentru Steaua II, Mitrea (76) și Mihalcea (87) au mai creat ceva emoții la buturile lui Priseceanu, iar Grigorescu, pentru Aninoasa, a trimis sub tranversală, dar portarul advers a scos în corner in extremis (84). Cu trei minute de final, arbitrul Ionel Ivan a trecut cu vederea căderea în careu al lui Călinescu la un contact cu Mitrea, încheind într-o notă negativă prestația de “fluieraș” la acest joc. Succesul cu Steaua II a urcat Aninoasa pe locul 7 la final de tur, cu 19 puncte acumulate, în 14 meciuri jucate.

Pentru gruparea de lângă Târgoviște urmează o iarnă liniștită și cel mai probabil, o întărire considerabilă a lotului de jucători.

FC Aninoasa Steaua București II 2-1 (2-1)

Marcatori: Calofir (6, 30)/ Tudorie (26).

Aninoasa: Priseceanu Marina, Ștefan, Pahonțu, Diță Călinescu (90+2 Neacșu), C. Dinu (88 Ene), Huțușoru (55 Maican), Grigorescu Calofir, Neguț. Antrenor: Cristian Bălașa.

Steaua II: Poiană F. Pham, I. Dinu, Mitrea, D. Popescu Nicola (55 Ciochină), Mihalcea, Simion, Raiciu Tudorie, M. Mihai. Antrenor: Ion Toma.

Stadion “Comunal” Aninoasa. Spectatori: 450.

Au arbitrat: Ionel Ivan (Brăila) Răzvan Bedreagă, Daniel Băraru (ambii din Galați). Observatori FRF: Constantin Ștefan și Gabriel Manu (ambii din București).

Cartonașe galbene: Marina (40), Huțușoru (48), Diță (65), Calofir (72), Călinescu (87), Neguț (90+1)/ I. Dinu (28).

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial