19 aprilie 2024

Exclusivitate! Incident aviatic! Un avion a aterizat forţat pe câmpul de la Ilfoveni!

aerodrUn incident aviatic a avut loc în apropierea unui aerodrom din Dâmboviţa. Un avion de mici dimensiuni, la bordul căruia se aflau doi piloţi cu experienţă, a aterizat forţat pe un câmp.

Cei doi bărbaţi, de 43, respectiv 50 de ani, au scăpat teferi.

aerodr1Aparatul de zbor, de mici dimensiuni, aparţine unui pilot profesionist. Bărbatul în vârstă de 43 de ani, militar de carieră, efectua, împreună cu un alt pilot profesionist, un zbor de antrenament.

După niciun sfert de oră de la decolarea de pe aerodromul din Ilfoveni au decis să aterizeze de urgenţă pe un câmp din apropiere.

aerod3“Au zburat 10-15 minute, veneau la aterizare. Avionul a avut un trepidaj, a scăzut puterea, iar piloţii au hotărât să aterizeze. O pală a atins pământul. Probabil, givrajul e cel care ar fi pus probleme la carburator”, a spus Daniel Preda, administratorul aerodromului Ilfoveni.

aerodCei doi bărbaţi au reuşit să iasă singuri din avion. Din fericire, s-au ales doar cu o sperietură zdravănă şi nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

După ce au văzut aparatul prăbuşit pe câmp, câţiva trecători au sunat la 112. Din fericire, cei doi piloţi sunt în afara primejdiei. aerod1La faţa locului au sosit reprezentanţii Centrului de Investigaţii şi Analiza pentru Siguranţa Aviaţiei Civile care au declanşat o investigaţie.

Piloţii susţin că aparatul de zbor, fabricat în 1999, fusese verificat şi nu le mai făcuse probleme.

În urma unei anchete va fi stabilită cauza incidentului.

Sursa: Pro TV

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial