25 aprilie 2024
Exclusiv: Cum s-au “pregătit” autorităţile pentru CODUL PORTOCALIU de vreme rea de astăzi. “Nu ne putem lupta cu natura”VIDEO

Exclusiv: Cum s-au “pregătit” autorităţile pentru CODUL PORTOCALIU de vreme rea de astăzi. “Nu ne putem lupta cu natura”VIDEO

prascPrimavara aceasta ramane capricioasa si schimba iarasi foaia: furtunile si grindina alunga soarele de pe cer. Miercuri, la ora 16, noua judete intra sub avertizare cod portocaliu de vreme rea. Totodata, meteorologii au anuntat si cod galben in 24 de judete – incepand de miercuri, de la ora 12, si pana joi la ora 18.

Printre acestea se numara si judetul Dambovita, unde multe sate au fost lovite luna trecuta de inundatii. Se pare insa ca in unele localitati autoritatile n-au invatat nimic din aceasta experienta.

In urma cu aproape o luna, paraul din Dambovita, din Vultureanca, a facut prapad. Apele au iesit si au inundat curtile si gospodariile oamenilor. Acum, judetul este din nou sub cod galben de ploi, deja a inceput sa ploua, iar autoritatile n-au luat deocamdata nicio masura pentru ca situatia sa nu se repete.

In comuna Rascaeti, din judetul Dambovita – nici urma de agitatie marti-noapte. Paznicul de la primarie era la serviciu, dar n-ar fi putut face nimic daca ar fi venit viitura.

Biroul secretarului din Rascaeti este incuiat, asa ca daca ar veni vreo informare din partea prefecturii Dambovita, cand judetul este in plin Cod galben, paznicul aflat de serviciu n-ar avea acces la informatie.

Paznic: – In niciun caz, noi nu putem sa ne luptam cu natura, asta e de la Dumnezeu…


Reporter: – Dar nu e un plan de permanenta, nu v-a venit de la prefectura nicio avertizare?


Paznic: – Probabil ca a venit, dar prin fax. E in birou la secretara, e incuiat. Cine il mai citeste?….

sursa – Ştirile ProTV

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial