29 martie 2024
EXCLUSIV: Caz REVOLTĂTOR! Bătrân cu piciorul amputat, lăsat fără însoțitor! VIDEO CUTREMURĂTOR

EXCLUSIV: Caz REVOLTĂTOR! Bătrân cu piciorul amputat, lăsat fără însoțitor! VIDEO CUTREMURĂTOR

Caz revoltator in Dambovita. Un barbat ramas fara un picior din cauza unei boli grave a fost lasat fara niciun ban de comisia care evalueaza gradul de handicap.

Dupa lege, el nu are dreptul la insotitor, desi bietul om nu se poate deplasa sau ingriji singur. Anul trecut, o comisie i-a dat dreptate, insa anul acesta alti medici i-au retras orice ajutor social.

Omul are 67 de ani, iar cativa specialisti, ascunsi in spatele legii, sustin ca se poate descurca singur. Diabetul i-a afectat treptat picioarele pana cand stangul i-a fost amputat.

Anul trecut, o comisie l-a incadrat la handicap grav, cu drept de insotitor. Anul acesta insa, cand a mers la reevaluare, doctorii i-au taiat indemnizatia pentru persoana care sa-l ajute.

Singurul sprijin pentru bietul om este sotia sa.

Medicii care i-au amputat piciorul strang spun ca omul ar putea ajunge din nou pe masa de operatie. Si celalalt picior este in pericol, iar mainile abia le mai poate misca.

Ca un blestem cumplit, din cauza complicatiilor, in situatia lui nu poate fi montata o proteza. Chiar si asa, la ultima evaluare a reiesit ca nu mai e vorba de un handicap grav.

“Nu avem bani, acesta este bugetul. In acelasi timp cred ca toate aceste motive nu ne dau voie sa nu cream acele conditii minime pentru ca o persoana care se prezinta in fata unei institutii a statului sa fie tratata cu respect si sa i se creeze toate facilitatile posibile pentru a nu reprezenta o povara”, a declarat Mariana Campeanu, ministrul Muncii.

Bietul om a facut contestatie si nadajduieste totusi ca autoritatile vor vedea cat de grava este situatia lui.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial