29 martie 2024

Exces de viteză! 17 dâmbovițeni au rămas fără permisul de conducere

radar-politieAcțiune pentru combaterea excesului de viteză

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au acționat pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie, îndeosebi a celor produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

În urma activităților din teren, poliţiştii au constatat o infracțiune contra siguranței circulației pe drumurile publice, au aplicat 30 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 26 pentru viteză excesivă și au reținut 17 permise de conducere.

Valoarea totală a amenzilor se ridică la 24.600 lei.

Astfel, 16 conducători auto au fost depistați în timp ce rulau cu o viteză care depășea limita legală cu peste 50 de km/h, față de aceștia fiind dispusă şi măsura suspendării exercitării dreptului de a șofa.

De asemenea, față de un alt șofer a fost dispusă măsura suspendării exercitării dreptului de a conduce întrucât acesta a fost depistat în timp ce efectua în mod neregulamentar o manevră de depășire.

Poliţia rutieră le recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă în trafic şi să circule cu viteză redusă, adaptată permanent la condiţiile de drum.

Nu uitaţi! Cu cât viteza de deplasare este mai mare, probabilitatea producerii unui accident rutier creşte!  Viteza induce stres conducătorului auto, determinându-l să recepteze un volum mai mare de informaţii într-un timp mai scurt, reducându-i astfel vigilenţa.

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial