29 martie 2024

EVAZIUNE în panificația dâmbovițeană!

www.mariusbuga.ro_images_panificatie18 infracţiuni şi 178 de contravenţii, constatate de poliţişti în urma acţiunilor pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale din domeniul panificaţiei

 

În perioada ianuarie – iunie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au acţionat pentru asigurarea unui mediu concurențial corect. Astfel, pentru combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul operaţiunilor economice cu produse cerealiere şi de panificaţie au fost efectuate peste 200 de controale, dintre care 10 la unităţi de panificaţie, 8 la unităţi de patiserie, 5 la unităţi de morărit şi 13 la depozite cerealiere.

 

Verificările au vizat atât producătorii de produse de panificaţie, cât şi cei care comercializează produsul finit către populaţie.

 

Poliţiştii au constatat 18 infracţiuni, din care 17 la Legea 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi au aplicat 178 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 126.200 de lei.

 

Din totalul amenzilor aplicate, 105 au fost la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

 

Totodată, poliţiştii au indisponibilizat sau confiscat bunuri în valoare de 46.776 de lei, a căror provenienţă nu a putut fi justificată.

 

 

 

 

 

 

 

 

Exemplu:

 

În urma unui control efectuat la o societate comercială din Cornăţelu, poliţiştii au stabilit că, în perioada 2012-2013, administratorul a înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive privind achiziţii de cereale de la agenţi cu profil economic.

 

Prejudiciul cauzat este de 820.000 de lei.

 

Faţă de acesta, se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală.

 

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial