29 martie 2024

Evaziune fiscală, la Vulcana Pandele!

spod6 000 de kilograme de deşeuri feroase, confiscate de poliţiştii dâmboviţeni

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Pucioasa, au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul operaţiunilor cu materiale feroase.

În urma controlului efectuat la o societate comercială de profil, din Vulcana Pandele, poliţiştii au stabilit că, în perioada august – noiembrie a.c., administratorul acesteia a desfăşurat activităţi comerciale de colectare a deşeurilor feroase, fără a înregistra în evidenţele contabile veniturile realizate, sustrăgându-se astfel de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul consolidat al statului.

De asemenea, s-a constatat că bărbatul, de 49 de ani, s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale şi prin nedeclararea punctului de lucru din Vulcana Pandele.

Administratorul societăţii a fost sancţionat contravenţional conform OUG 31/2011, cu amendă în valoare de 30 000 de lei, întrucât a achiziţionat deşeuri metalice de la persoane fizice, fără a completa borderouri de achiziţie, iar cantitatea de 6 000 de kilograme de materiale feroase a fost confiscată.

Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „evaziune fiscală”, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchet.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial