28 martie 2024
Elevii din raionul Ialoveni, tabără în judeţul Dâmboviţa

Elevii din raionul Ialoveni, tabără în judeţul Dâmboviţa

el-ilfSâmbătă, 26 august 2017, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, vicepreşedintele Alin Manole și Crstina Stroe, inspector școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, au fost alături de cei 25 de elevi din raionul Ialoveni –Republica Moldova, aflaţi în vizită în judeţul Dâmbovița, în perioada 21 – 28 august, în cadrul programului ,,Tabără pentru elevii din Raionul laloveni, Republica Moldova – 2017”.

Proiectul, în valoare totală de 36.132 lei, este un element de sustenabilitate și aprofundare a bunelor relații de colaborare stabilite între cele două părți, încheiate prin Înțelegerea de cooperare a județului Dâmbovița cu raionul Ialoveni, din anul 2015.

Astfel, Consiliul Județean Dâmbovița a sprijinit, la solicitarea conducerii raionului Ialoveni, organizarea, în județul Dâmbovița, la hotel Gâlma, a unei tabere de vară pentru elevii din Republica Moldova, suma totală alocată de către Consiliul Județean Dâmbovița, pentru acest scop, fiind de 29.729 lei. Finanțarea asigură atât serviciile de cazare și masă, precum și transportul, excursiile și accesul la diferite obiective turistice și la muzee.

Acțiunea are ca principal obiectiv intensificarea schimburilor cultural-educaționale stabilite la nivelul celor două regiuni, în concordonață cu promovarea valorilor tradiționale și culturale românești în rândul copiilor moldoveni, elevii având oportunitatea de a se familiariza cu elementele specifice identității noastre.

Cu acest prilej, președintele Consiliului Județean Dâmbovița le-a transmis elevilor din Republica Moldova gândurile sale bune și i-a încurajat să se bucure de această experiență educațională.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial