Elevii din mai multe şcoli, învăţaţi tainele muntelui | TargovisteNEWS

Elevii din mai multe şcoli, învăţaţi tainele muntelui

eleviAsociația Chindia Jurasic Park, în parteneriat cu Asociația Ecologică Floare de Colț, derulează în perioada 1 septembrie 2019 – 30 noiembrie 2019, cu finanțare parțială din partea Consiliului Județean Dâmbovița, proiectul “CIVIC MONTAN”, proiect care are ca scop atragerea elevilor şi profesorilor din judeţul Dâmboviţa, în activităţi tematice educative, pentru creşterea gradului de informare şi sensibilizare asupra vieţii comunităţii şi dezvoltarea unei atitudini civice, în mediul montan. Pentru atingerea obiectivelor proiectului, voluntarii asociației vor merge în mai multe școli dâmbovițene (minim 4) urmând să prezinte elevilor și cadrelor didactice (minim 200 de elevi şi 8 profesori) informații detaliate legate de echipamentul de munte, de pericole în munți, de echipament și tehnici de alpinism, de marcaje turistice, de orientare turistică etc.

Joi, 26 septembrie 2019, de ZIUA INTERNAȚIONALĂ A MUNȚILOR CARPAȚI, am fost în frumoasa comună Vulcana-Băi, pentru a „planta” semințe de spirit CIVIC MONTAN în sufletul copiilor, al ființelor gingașe care, credem noi, încă mai pot salva planeta Terra. La invitația inimoasei (dar și activei montaniarde) profesoare Sorina (Soso) Pîrvu, am ajuns la Școala Gimnazială “Ion Mareș” acolo unde peste 70 de copii au ascultat, dar au și pus întrebări despre echipamentul prezentat, despre animale întâlnite în munți, despre condiții meteo, dar și despre potențiale tabere în care să exerseze cunoștințele primite. O altă prezentare a fost făcută și la Școala Gimnazială “Vlad Țepeș” din Vulcana de Sus, acolo unde am întâlnit alți 30 de elevi, alte serii de întrebări, aceeași atmosferă de curiozitate și de dorință de a merge, împreună, la munte.

Sintetic, a doua vizită la unități școlare din județul Dâmbovița, 2 organizații partenere, 2 școli, 7 cadre didactice, 102 elevi care și-au îmbogățit cunoștințele despre frumusețea muntelui, dar despre pericolele care te-ar putea afecta în zona montană.

Vom continua acțiunile de educație nonformală în școlile dâmbovițene pentru a îi provoca pe elevi la noi drumeții montane.

Vă așteptăm cu drag pe cărările Bucegilor!

Președinte ACJP,

Nicolae POSTA

Life-Style

Fundaţia Andreei Marin a donat apă şi alimente oamenilor izolaţi la domiciliu

Crucea Roşie Dâmbovița  este la datorie în plină criză COVID-19 și vine în sprijinul persoanele vulnerabile din județ. Filiala de Cruce Roșie Dâmbovița desfașoară mai multe activitați umanitare menite sa vină în sprijinul autorităților locale și a persoanelor aflate în izolare. Concret, în cursul zilei de vineri,27 martie 2020, Crucea Roșie Dâmbovița a primit o  [...]