25 aprilie 2024

Ei vara nu dorm! Peste 240 de polițiști din Dâmbovița, mobilizați în stradă!

poliAcțiunea ,,ESTIVAL” continuă

În perioada 12 – 18 august a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița a acționat cu efective mărite pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, astfel că 246 poliţişti au fost suplimentar în teren.

La acțiunile organizate au participat poliţişti de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor, transporturi, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă.

Polițiștii au intervenit la 169 de evenimente, dintre care 124 au fost sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

În urma activităților, au fost constatate 164 de infracţiuni (judiciare, economico-financiare, la regimul circulaţiei sau de altă natură), iar 17 persoane  au fost surprinse în flagrant delict.

De asemenea, polițiștii au depistat 69 de persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor, față de 17 dintre acestea fiind dispuse și măsuri preventive.

Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 1.782 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 237.910 lei şi au fost confiscate bunuri în cuantum de 3.700 de lei.

Din totalul amenzilor, 247 au fost pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 32 pentru fapte de natură economică și 22 la alte acte normative.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale polițiștilor. Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat numeroase activităţi, în urma cărora au aplicat 1.481 de sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 39 pentru consum de alcool şi 371 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 49 de  permise de conducere și au retras 34 de certificate de înmatriculare.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial