19 aprilie 2024
Educaţie – Un nou parteneriat Erasmus+ al Asociației Be You va demara de la 1 Mai

Educaţie – Un nou parteneriat Erasmus+ al Asociației Be You va demara de la 1 Mai

beuUn nou parteneriat Erasmus+ al Asociației Be You va demara de la 1 Mai 2017. În cadrul proiectului ”Human Rights for you and Me” va avea loc o mobilitate între 19 și 27 iulie care se va desfășura în Soure, Portugalia. Din partea Asociației Be You vor participa 4 tineri cu vârsta cuprinsă între 15 și 17 ani ( selecția este deschisă) și un coordonator.
În perioada următoare așteptăm rezultatele proiectelor depuse la termenul din februarie, în data de 29 martie am depus proiectul K2 “Don’t Degrade, Integrate” împreună cu ”Yıldırım Ortaokulu”, Mardin, Turcia și pregătim alte parteneriate Erasmus+ pentru termenul din aprilie.

În urma parteneriatului cu Liceul Teoretic Petru Cercel Târgoviște am desfășurat atelierele ”Diversitate și Multiculturalitate”și ”Nu Radicalizării!”, de asemenea  continuăm activitățile din proiectul “Orientare în carieră”. În perioada următoare pregătim noi parteneriate cu instituții de învățământ din Dâmbovița și Brașov.
Pe 3 aprilie am demararat înscrierile în proiectului „Business time” dedicat tinerilor care doresc să inițieze o afacere. În acest proiect tinerii vor fi îndrumați pas cu pas de antreprenori de succes, reprezentanți ai instituțiilor, băncilor, etc.
Vor urma 2 evenimente sportive FIBA 3×3 World Tour, un turneu dedicat școlilor și liceelor și un eveniment internațional major  care o să aducă în Târgoviște echipe valoroase din baschetul 3×3 și multe alte surprize.
Biroul de Informare al Parlamentului European în România a selectat organizația noastră în programul “Promotori pentru democrație europeană“, urmând organizarea şi implementarea unor acţiuni de comunicare pe teme europene, prima activitate urmând să aibă loc pe 9 mai- Ziua Europei.
Mulțumim partenerilor, donatorilor și sponsorilor noștri actuali și viitori pentru că responsabilitatea lor socială face posibilă existența acestor evenimente dedicate tinerilor și comunității.
Vă așteptăm alături de noi!

Cu stimă,
Adrian Miloiu
zmAcum au transformat câteva imagini negative în unele pozitive, mâine pot schimba lumea…

 

În data de 28 martie am desfășurat al doilea atelier cu elevii Liceului Petru Cercel, Târgoviște. Ne-a bucurat enorm faptul că elevii au venit din proprie inițiativă, le-a plăcut starea spirit creată prin jocuri și activități, iar la final foarte mulți dintre ei doreau continuarea atelierelor.

Tematica atelierului „Nu radicalizării!” a avut o importanță mare pentru ei deoarece tinerii sunt cei mai predispuși fenomenului de radicalizare. Pe parcursul activităților elevii au aflat ce este radicalizarea și cauzele care determină acest fenomen. Prin simularea unui interviu de ”angajare”, elevii au intrat în pielea personajelor care radicalizează și a celor care vor să se alăture unei grupări extremiste sau teroriste. Astfel, am conturat profilul tinerilor susceptibili la radicalizare, am discutat cauzele care conduc la acest fenomen și modalitățile prin care poate fi combătut. Pentru a ieși din jocul de rol și a demonstra că puterea unei viziuni pozitive poate schimba modul în care vedem lumea, elevii au avut de transformat desene ce reprezentau simboluri ale războiului, în desene pozitive. Creativitatea lor ne-a uimit. Tinerii au viziuni și pot produce schimbări pozitive majore în comunitate și societate.

Mulțumim gazdelor pentru ospitalitate și sprijin! Mulțumim elevilor pentru implicare, pentru că au avut curajul să treacă pentru câteva ore din lumea formalului în lumea noastră, a educației non-formale și pentru cuvintele frumoase adresate nouă în formularele de feedback. Redăm câteva mesaje primite pentru că reprezintă hrana noastră, forța de a merge mai departe și de a susține generațiile tinere din tot sufletul:

 

„Cel mai mult mi-a plăcut starea de spirit, jocurile, n-am avut timp să ne plictisim, am fost activi.”

„Mi-a plăcut modul de prezentare, nu ne-am plictisit și totul a fost distractiv.”

„Mi-au plăcut metodele practice prin care am învățat mai frumos și mai distractiv.”

„Mi-a plăcut faptul că a fost un dialog deschis unde s-au arătat diferite idei. Mi-aș fi dorit să schimb timpul de desfășurare, să fie mai lung.”

„Cel mai mult mi-au plăcut jocurile interactive. Sceneta mi-a plăcut mult. Am reușit să ies din zona mea de confort. Informațiile mi-au captat atenția. Chiar mi-a plăcut. Mi-aș dori să mai particip.”

„Mi-a plăcut toată activitatea desfășurată astăzi deoarece am aflat lucruri pe care nu le știam despre radicalizare. Cel mai mult mi-a plăcut jocul cu rolurile deoarece ne punea foarte mult imaginația la încercare, dar mai ales că am înțeles că trebuie să le dăm șanse egale tuturor.”

“Cel mai mult mi-a plăcut jocul transformărilor lucrurilor rele, în lucruri fericite. Astăzi am aflat ce înseamnă radicalizarea, este un cuvânt nou în vocabularul meu.”

”Vă mulțumesc pentru că ați decis să desfășurați aceste activități la liceul nostru.”

 

Mai multe detalii pe site-ul nostru www.beyou.ml.

 

Cu drag,
Eszter Balint – Coordonator proiecte
fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial