29 martie 2024
Edilii din Finta, surprişi de vremea rea! De ce n-au intervenit la timp cu material antiderapant pe podul de unde s-a prăbuşit camionul în râu

Edilii din Finta, surprişi de vremea rea! De ce n-au intervenit la timp cu material antiderapant pe podul de unde s-a prăbuşit camionul în râu

fint3Un camion de mare tonaj s-a răsturnat în Râul Ialomiţa, la Finta, în judeţul Dâmboviţa, după ce a derapat pe un pod acoperit de polei.

fintUimitor este că şoferul, un bărbat de 46 de ani, a scăpat în condiţiile în care camionul este distrus. Cei de la primărie, responsabili cu deszăpezirea, spun că au fost luaţi prin surprindere de vremea rea, dar declară cu seninătate că nu se simt responsabili.

Şoferul, de loc din Prahova, voia să traverseze drumul care face legatura între comunele Finta şi Bilciureşti. Conducea un camion de 40 de tone.

fint1Deși la intrarea pe pod există un indicator care arată că autovehiculelor cu un tonaj mai mare de 7,5 tone le este interzis să circule pe aici, şoferul nu a ţinut cont şi a pătruns pe pod. La jumătatea, lui a pierdut controlul volanului, cel mai probabil din cauza poleiului şi s-a răsturnat în rău. Acum va trebui să dea explicaţii în fata poliţiştilor.

fint4Sătenii sunt revoltaţi pentru că spun ei, cei de la primărie nu au împrăştiat la timp material antiderapant, mai cu seamă că în zonă a nins, apoi a plouat iar acum este foarte frig.

Discuție cu Gheorghe Andronache, viceprimarul comunei Finta, jud.Dâmboviţa

”Nu ştiaţi prognoza? S-a anunţat totuşi.
N-am ştiut-o.
V-a luat pe nepregătite?
Să zicem că pe nepregătite…
fint2Aţi fost surprinşi de vreme…
Nu, nu surprinşi, că se anunţă..
Dacă aţi fi intervenit la timp cu acest material antiderapant, s-ar mai fi întâmplat accidentul?
Cred că nu…
Vă asumaţi vina?
Nu mi-o asum! Nu!”

fint7Poliţiştii l-au testat pe şofer şi au aflat că nu consumase alcool. Agenţii l-au sancţionat oricum pentru că nu a respectat restricţia de tonaj. fint6Poliţiştii spun că îl vor amenda şi pe administratorul drumului, care nu a intervenit la timp să cureţe podul.fint8

fint5

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial