29 martie 2024

E OFICIAL! Peste 53 de mii de dâmboviţeni, SANCŢIONAŢI de poliţişti!

dispse2Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa informează  :

În primele nouă luni ale acestui an, peste 53 200 de participanţi la traficul rutier au fost sancţionaţi contravenţional de poliţişti ca urmare a abaterilor comise.

În perioada ianuarie-septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Dâmboviţa şi a Formaţiunilor de profil au desfăşurat 1662 de acţiuni pentru depistarea şi sancţionarea promptă a participanţilor la trafic care nu respectă regulile de circulaţie.

Dintre acestea, 544 au fost pentru prevenirea şi combaterea excesului de viteză iar 164 pe linia conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice.

De asemenea, 135 de acţiuni au fost desfăşurate pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto ca urmare a neacordării priorităţii de trecere pietonilor şi autovehiculelor, iar 186 pentru verificarea respectării regulilor de circulaţie de către pietoni.

În cadrul acţiunilor, poliţiştii au constatat 973 de infracţiuni, din care 592 la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Totodată, au fost aplicate 53 299 de contravenţii, din care 22 087 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 11 075 pentru neportul centurii de siguranţă. 

536 de conducători auto au fosat sancţionaţi ca urmare a neacordării priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, iar alţi 1241 pentru utilizarea telefonului mobil în timpul mersului, fără ca acesta să fie prevăzut cu sistem tip „mâini libere”.

Atenţia poliţiştilor s-a concentrat şi asupra celorlalţi participanţi la traficul rutier, 4367 de pietoni fiind sancţionaţi pentru deplasarea neregulamentară pe drumul public sau pentru traversarea prin loc nepermis.

Totodată, 619 de biciclişti şi 503 căruţaşi au fost amendaţi pentru abaterile comise.

În perioada de referinţă, ca şi măsură complementară, poliţiştii au reţinut 1949 de permise de conducere şi au retras aproape 1400 de certificate de înmatriculare şi 97 de plăcuţe de înmatriculare.

Din totalul permiselor de conducere reţinute, 220 au fost pentru consumul de alcool şi 527 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor ori a vehiculelor.

În cazul a 306 de conducători auto s-a dispus măsura reţinerii permisului de conducere pentru depăşirea vitezei maxime admise pe sectorul respectiv de drum cu mai mult de 50 de km/h. .

Poliţia rutieră recomandă:

ALEGE VIAŢA ! RESPECTAREA REGULILOR DE CIRCULAŢIE SALVEAZĂ VIEŢI !

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial