25 aprilie 2024

E OFICIAL! Ce se întâmplă cu DN 71, Bâldana – Târgovişte – Sinaia

dn71„În Masterplanul General de Transport, practic documentul strategic pe care îl avem la Ministerul Transporturilor şi care ne permite totodată şi accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea obiectivelor de infrastructură din România, avem identificat, ca şi obiectiv pentru judeţul Dâmboviţa, drumul de legătură A1 Titu – Bâldana – Târgovişte – Sinaia.

Este un proiect amplu despre care vom discuta pe sectoare. Primul sector, drumul de legătură A1 Titu – un proiect de 14 kilometri. La nivelul Companiei, avem un studiu de fezabilitate din 2008 care presupune ca drumul să fie la profil de o bandă, dar, fiind identificat în masterplan la două benzi pe sens, am discutat cu conducerea Companiei şi, spre sfârşitul lunii aprilie, vom lansa spre achiziţie procedura de revizuire pentru studiul de fezabilitate şi proiect tehnic pentru lărgirea drumului la 4 benzi, urmând ca ulterior, după finalizarea acestora, să scoatem la licitaţie pentru execuţie drumul de legătură între A1 şi Titu. Pentru Sectorul Titu-Bâldana – un proiect cu o lungime de 21,4 kilometri şi o valoare de aproximativ 50 milioane euro, suntem în curs de pregătire a documentaţiei de atribuire pentru proiectare şi execuţie şi vom urca proiectul pe SEAP undeva la sfârşitul lunii aprilie – începutul lunii mai.

Pentru Sectorul 3 Bâldana – Târgovişte – Sinaia, a fost trecut proiectul prin CTE-ul Companiei, a fost avizat şi urmează să fie trecut şi prin CTE-ul Ministerului şi aprobată Hotărârea de Guvern pentru indicatorii tehnico- economici.

Este un proiect ambiţios, 102 kilometri, 400 milioane de euro – valoarea proiectului fonduri europene pe POIM. La începutul semestrului doi, vom urca pe SEAP achiziţia publică pentru proiectare şi execuţie lucrări”, a declarat Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor.

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial