28 martie 2024
Durere. Preotul de la Măgura, Daniel Nuțescu, a urcat la ceruri

Durere. Preotul de la Măgura, Daniel Nuțescu, a urcat la ceruri

Webp.net-resizeimage-186-2Preacucernici părinţi,
Îndurerată familie,
Întristaţi crestini,

Cu mâhnire, am aflat de trecerea la cele veşnice a părintelui Daniel Nuțescu, preot al Parohiei Măgura, Protoieria Găești, care a slujit aproape două decenii Biserica noastră.
Părintele s-a născut în ziua de 3 martie 1974, la Găești, ca fiu al unor buni creştini, de la care a deprins ataşamentul faţă de Ortodoxia străbună. A urmat cursurile Seminarului Teologic din București, în perioada 1990-1995, şi ale Facultății de Teologie și Litere din cadrul Universității Valahia din Târgoviște, între anii 1995-1999. S-a căsătorit cu Nicoleta Adriana și are un băiat, Andrei,în vârstă de 17 ani. A fost hirotonit întru preot, în anul 2001, pe seama Parohiei Măgura, Protoieria Găești, unde a învăţat, a îndreptat şi a slujit Sfintele Taine şi ierurgii, pentru ca în parohia încredințată lui spre păstorire, credincioșii să aprofundeze valorile evanghelice ale vieții întru Hristos.
S-a manifestat ca un preot fidel învățăturilor creștine, străduindu-se să-și îndeplinească îndatoririle sale de slujire și misiune creștină ortodoxă.
Învierea Mântuitorului Hristos din morți, piatra cea tare a credinței noastre, este speranţa pe care şi-a fundamentat părintele Daniel viaţa, propovăduirea şi misiunea sa duhovnicească. De asemenea, ea este şi certitudinea noastră, a fiecăruia, că, deși toți vom muri, toți vom învia pentru viaţa cea veşnică.
Apreciind rodnica și jertfelnica străduință întru slujirea Domnului nostru Iisus Hristos a părintelui Daniel, la Parohia Măgura, rugăm pe Mântuitorul Iisus Hristos, să reverse mângâiere în suferinţa familiei, a celor ce l-au cunoscut și apreciat, iar sufletul său să-l aşeze în lăcaşul celor drepţi, întru aşteptarea învierii!

Veşnică să-i fie pomenirea!

 

† NIFON
ARHIEPISCOP ŞI MITROPOLIT

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial